Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Dedek gre na jug končno doživel svojo premiero

10. 10. 2022; 09.00
Avtor: K.M.
Dedek gre na jug

Dedek gre na jug foto: Promo

Ekipa z režiserjem Vincijem Vogueom Anžlovarjem je na razprodani premierni večer doživela stoječe ovacije in bučni aplavz.

Tako režiser Vinci Vogue Anžlovar, kot tudi številni oboževalci in gledalci, so dolgo čakali na neuradno nadaljevanje kultnega filma Babica gre na jug. O filmu se je dolgo govorilo, predvsem pa je bila to dolgoletna režiserjeva želja, zdaj pa smo, 20 let kasneje, končno doživeli premiero filma Dedek gre na jug. Film bo sicer na redni spored prišel šele v začetku leta 2023, do takrat pa ga čaka še nekaj posebnih predvajanj, med drugim tudi predvajanje na 25. Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Filmska ekipa foto: Marko Vavpotič/M24

Režiser Vinci Vogue Anžlovar foto: Marko Vavpotič

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza foto: Marko Vavpotič/M24

Zala Djuric foto: Marko Vavpotič/M24

Slavnostna premiera celovečernega filma je v petek, 7. oktobra, potekala v dvorani Cankarjevega doma, premiere pa so se poleg režiserja udeležili tudi igralci Vlado Novak, Boris Cavazza, Zala Djuric, Maruša Majer, Nenad Tokalić, Jonas Žnidaršič, Ksenija Mišić in Timon Šturbej. Poleg njih v filmu igrajo še Goran Navojec, Senko Veselinov, Jasna Diklić, Dario Varga, Primož Pirnat in drugi.

Prisotni so bili tudi direktor fotografije Miloš Srdić, skladatelj glasbe Milko Lazar, oblikovalec zvoka Julij Zornik, kolorist Teo Rižnar in kostumografinja Zarja Predin. Pri filmu sodelujejo še scenografa Petra Kriletić in Ivan Bartling, oblikovalka maske Tina Lasič Andrejević.

Tudi med obiskovalci pa smo opazili številne znane obraze, ki so si film želeli premierno ogledati. 

Bodoča starša Nina Ogrin in Filip Kržišnik foto: Marko Vavpotič/M24

Igralka Aleksandra Balmazović in Vesna Milek foto: Marko Vavpotič/M24

Igralec Jan Bučar s spremljevalko foto: Marko Vavpotič/M24

Zakonca Natalija Gros in Rok Kunaver foto: Marko Vavpotič/M24

O filmu:

Film Dedek gre na jug je zgodba o življenju, pričakovanjih in iskanju smisla. Je zgodba o prijateljstvu. Vlado ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa iz bolnišnice, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Boris in Vlado, oba glasbenika, se poznata že vrsto let, saj sta skupaj igrala v jazz orkestru. Vlado se odloči odpeljati Borisa v Srbijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo, s katero je zaradi nesrečnih spletov okoliščin pred leti prekinil stike. Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma in življenje gre od tu naprej po svoji poti.

prejšnji članek
Zmagovalec Kmetije tokrat močno varovana skrivnost?
Resničnostni šovi
Zmagovalec Kmetije tokrat močno varovana skrivnost?
naslednji članek
Te Slovenke so navdušile hrvaško publiko
Svet slavnih
Te Slovenke so navdušile hrvaško publiko