zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Tega ljubitelji Kekca niste vedeli: 'Rožle' ima brata dvojčka

3. 3. 2023; 10.00
Avtor: V.M.
kekec, rožle

Boris Ivanovski v vlogi Rožleta foto: Vesna film / Rudi Vaupotič

Mama in oče sta imela doma kar dva 'Rožleta'.

Če sodite med generacije, ki so rasle ob filmskih franšizah o Kekcu, vam je zagotovo dobro znan obraz Rožleta iz zadnjega dela Galetove trilogije. Rdečelasi najstnik, ki je upodobil plahega pastirca v Kekčevih ukanah, je Boris Ivanovski, ki se kasneje v igralskih vodah ni več preizkusil.

Kot zanimivost naj omenimo, da so lahko tedaj na ljubljanskih ulicah zasledili kar dva navihana 'Rožleta', Boris ima namreč brata dvojčka po imenu Bojan. Zanimivo, kajne?

No, od časa snemanja je minilo že več kot pol stoletja in v tem dolgem obdobju Borisu življenje ni ravno prizaneslo. Kot je pred leti poročal časnik Dnevnik, je namreč postal žrtev sistema in eden izmed številnih izbrisanih. V bitki za slovensko državljanstvo so mu pomagali ravno v uredništvu, kamor se je zatekel po pomoč. Tekom travmatične zgodbe je bil, kot mnogi drugi, oropan možnosti za šolanje, zaposlitev in zdravniško oskrbo.

Boris danes šteje 67 let, ali si je uspel urediti lepo življenje, pa nam ni uspelo odkriti. Našli smo le starejšega moškega z enakim imenom in priimkom, ki po naključju govori polomljeno slovenščino, živi pa v avstralskem Sydneyju. Da je služil vojaški rok v Ljubljani, nam je pojasnil, a da za Rožleta in Kekca še nikoli ni slišal.

Mojca in Rožle v filmu Kekčeve ukane

Mojca in Rožle v filmu Kekčeve ukane foto: Vesna film / Rudi Vaupotič

prejšnji članek
Rok in Vlasta po šovu hvaležna: Imela sva izjemno srečo
Odnosi
Rok in Vlasta po šovu hvaležna: Imela sva izjemno srečo
naslednji članek
Luka Dončić postavil prav poseben rekord
Svet slavnih
Luka Dončić postavil prav poseben rekord
#nasazenazenska
nasazenazenska