stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Spektakel športa in filma

14. 3. 2024; 11.30
Avtor: Oglasno sporočilo
filmski festival2

foto: issf

V Rogaški Slatini se bliža tretja sezona mednarodnega športno-filmskega festivala (od 19. do 22. junija), ki bo potekal pod okriljem svetovnega združenja FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs) s sedežem v Milanu.

S to pridobljeno licenco se festival uvršča med največja svetovna združenja športnih filmskih festivalov, združuje pa 130 svetovnih članic ter 21 filmskih festivalov po vsem svetu, med drugim v mestih Nagano, New York, Peking, Amsterdam, Rio de Janeiro, Zlati Bor, Budva in Barcelona. Festival vsako leto organizira FICTS finale filmskih festivalov v novembru, na katerem se predstavijo zmagovalni filmi iz vseh sodelujočih festivalov.

Lanski festival je bil izjemno uspešen, privabil je številne znane športnike in goste. Poleg filmskega programa so organizatorji izpeljali tudi uspešne športne prireditve, kot so projekt »Med dvema ognjema« z več kot 400 udeleženci, mednarodni projekt »Baseball 5« ter dan olimpijskega športa v sodelovanju z lokalno skupnostjo in športnimi zvezami.

foto: issf

Letošnja sezona obeta še večji uspeh s številnimi dogodki, ki so povezani s filmom, športom in kulturo. Organizatorji načrtujejo filmsko delavnico o režiji, na katero bodo povabili izjemne in priznane svetovne režiserje. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije bo v Rogaški Slatini potekal olimpijski dan mladih, pričakujejo pa tudi več kot tisoč mladih obiskovalcev. Med drugim se bo odvijal prvi mednarodni motoristični festival GWRA, ki bo privabil ljubitelje in lastnike Gold Wing Motorjev s celega sveta.

Posebna atrakcija bo prvo evropsko in svetovno prvenstvo v Corn Holu, pri nas znanem tudi kot »štrbunk«. To tekmovanje, ki ima globalno prepoznavnost, bo privabilo številne gledalce tako v živo kot prek spletnega prenosa. Organizatorji ponujajo različne reklamne storitve partnerjem in poskrbeli bodo za glasbene večere s koncerti.

Festival bodo dodatno podprli medijski sponzorji, kot so časopis Ekipa, Media24 ter Planet TV.

Dogodek bo potekal v centru Rogaške v dvorani kulturnega doma in hotelirskih dvoranah. Vse aktivnosti bodo dokumentirane prek filmov in časopisov, na koncu pa bo pripravljena tudi televizijska reportaža. Festival se odpira za mednarodne vsebine, saj je več kot 360 filmov že prijavljenih, pričakujejo pa še dodatnih sto s celega sveta. Organizatorji si želijo privabiti tudi slovenske ustvarjalce športnih, igranih in dokumentarnih filmov, saj si tako lahko zagotovijo izjemno svetovno promocijo svojih filmov.

Svečano odprtje filmskega festivala bo 19. junija v Aninem dvoru v Rogaški Slatini, kjer bodo podelili priznanja najzaslužnejšim športnim in kulturnim delavcem ter športnikom, ki so prispevali k razvoju slovenskega in mednarodnega športa ter kulture.

Več informacij na spletni strani www.isff.si. 

foto: issf

prejšnji članek
Irena in Andrej presenečenje 3. sezone?
Resničnostni šovi
Irena in Andrej presenečenje 3. sezone?
naslednji članek
Botri vam mahajo v slovo: kaj pa 3. sezona?
Svet slavnih
Botri vam mahajo v slovo: kaj pa 3. sezona?