callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica
Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke morskega življa« so nenasitne

Necenzurirano prenos
Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. Grozi mu večletna zaporna kazen.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Dva nepozabna večera v Križankah: Od vokalne čarovnije do legendarnega Zečića

6. 6. 2024; 03.30
Avtor: K.M.
Perpetuum Jazzile 2

Perpetuum Jazzile spet navdušili Ljubljano foto: Foto Kukovec

Pretekli petek in sobota sta bila v Ljubljani zaznamovana z razprodanima koncertoma v Križankah. Vokalni orkester Perpetuum Jazzile in legendarni hrvaški pevec Dražen Zečić sta poskrbela za nepozabni glasbeni doživetji, ki sta navdušili številne obiskovalce.

Slovenski svetovno znani vokalni orkester Perpetuum Jazzile se je po oktobrskih štirih razprodanih koncertih v Cankarjevem domu vrnil v Ljubljano. Petkov večer v Križankah je bil namenjen njihovemu vokalnemu šovu, ki je bil več kot očitno premalo za vse ljubitelje njihove glasbe, ki so prizorišče spet napolnili do zadnjega kotička

S svojim edinstvenim a capella repertoarjem, ki je vključeval pesmi Davida Bowieja, Queenov in Abbe, ter številne slovenske popevke in narodnozabavne uspešnice, so navdušili občinstvo. Scenografija in bogate projekcije so še dodatno obogatile celotno izkušnjo.

Perpetuum Jazzile nadaljujejo s svojimi koncerti foto: Foto Kukovec

Dražen Zečić spet v Ljubljani

Že naslednji večer pa je Ljubljano navdušil legendarni hrvaški pevec Dražen Zečić, ki se je v slovensko prestolnico po kar dvanajstih letih. Razlog pa prav poseben, saj je ravno v Sloveniji začel proslavlanje 35. obletnice svoje bogate kariere, ki se je začela leta 1989, ko je tudi posnel svoj prvi album. S pesmimi, kot so Nitko nema dva života, Kad preko mora, Idi, idi, Sokole, Sve je zbog nje in številni mi drugimi je občinstvo tudi tokrat dvignil na noge. Dražen se sicer že pripravlja na veliki jesenski koncert v Zagrebu, ob tem pa nam je mignil, da se bo letos zagotovo spet vrnil v Slovenijo. Morda še na večji oder, kot so bile Križanke. Kdaj in kje ... na to pa bomo morali še malo počakati.

Dražen Zečić je vedno hvaležen svojim oboževalcem. foto: MPA

Dražen Zečić se je po 12 letih vrnil v Ljubljano foto: MPA

Razprodana koncerta v Križankah sta dokaz, da sta tako vokalna zasedba Perpetuum Jazzile kot Dražen Zečić izjemno priljubljena med občinstvom. Oba večera pa sta ponudila nepozabne glasbene trenutke in navdušila obiskovalce. Občinstvo v Križankah je bilo priča dvema izjemnima glasbenima večeroma, ki sta s svojo energijo in strastjo zaznamovala to poletno sezono. Ljubljana pa je vnovič potrdila svoj status kulturnega središča.

prejšnji članek
Odlični recepti za izdelavo naravnih čistil
Življenjski slog
Odlični recepti za izdelavo naravnih čistil
naslednji članek
Znaki srčnega popuščanja in posledice kronične bolezni
Zdravje
Znaki srčnega popuščanja in posledice kronične bolezni
#obraziavenija
obraziavenija