Domen Marot
Svet24.si

Mladoletni Celjan Domen Marot je izginil, ste ga kje videli?

PREMOGOVNIK VELENJE
Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje rudnika bo stalo milijardo evrov

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Avtorica knjižne serije Bridgerton se mudi v Zagrebu

5. 6. 2024; 07.00
Avtor: K.M.
Bridgerton

Serija Bridgerton foto: Profimedia

Julia Quinn, priznana avtorica knjižne serije Bridgerton, ki je navdihnila priljubljeno Netflixovo serijo, se mudi v Zagrebu.

Julia Quinn je psevdonim ameriške pisateljice Julie Pottinger, rojene leta 1970. Quinnova je priznana avtorica romantičnih zgodovinskih romanov, najbolj znana po seriji Bridgerton. Ta serija, ki obsega osem knjig, se osredotoča na življenje in ljubezenske zgodbe osmih bratov in sester iz družine Bridgerton, ki živijo v londonski visoki družbi na začetku 19. stoletja. Leta 2020 je serija Bridgerton doživela televizijsko adaptacijo na Netflixu, ki jo je ustvarila Shonda Rhimes pod njeno produkcijsko hišo Shondaland.

Serija je hitro postala izjemno priljubljena, hvaljena zaradi svoje barvno vključujoče igralske zasedbe, bogate produkcije in sodobnega pristopa k zgodovinski romanci. Izstopala je zaradi svoje inovativne uporabe moderne glasbe v klasičnih priredbah ter progresivnih tematik, ki jih prepleta skozi zgodbo. Netflixova serija Bridgerton je močno vplivala na priljubljenost knjig, saj je po premieri serije prišlo do porasta prodaje del Julie Quinn, tudi drugih knjižnih serij.

Televizijska serija je pritegnila pozornost zaradi izjemne kostumografije, ki združuje zgodovinsko natančnost z modernimi elementi, ter zaradi svoje zmožnosti obravnave sodobnih družbenih vprašanj v zgodovinskem kontekstu. Serija je pridobila nove oboževalce, ki so uživali v svežem pristopu k zgodovinski drami, kar je spodbudilo ustvarjalce k načrtovanju nadaljevanj. Bridgerton je postal kulturni fenomen, ki je povečal zanimanje za zgodovinske romance in ustvaril novo generacijo ljubiteljev tega žanra.

Obisk Zagreba

Avtorica se trenutno mudi pri naših sosedih, saj je hrvaško prestolnico Zagreb obiskala v sklopu promocije svoje nove knjige, ki je del druge knjižne serije o družini Rokesby. Ta serija se povezuje tudi z družino Bridgerton, kar je pri delih Julie Quinn precej pogosto. Danes bo v sklopu njenega obiska potekala še ena predstavitev knjige, jutri pa je načrtovano posebno druženje z oboževalci, ki so za vstopnico plačali 70 evrov.

prejšnji članek
Spoznajte vse skrivnosti okusne fokače!
Kulinarika
Spoznajte vse skrivnosti okusne fokače!
naslednji članek
Sarah Ferguson razkrila, kako se soočajo z rakom v kraljevi družini
Svet slavnih
Sarah Ferguson razkrila, kako se soočajo z rakom v kraljevi družini