Kultura
 

Številni Slovenci v Nemčijo zaradi skupine Coldplay, tam jih je čakalo presenečenje

16. 8. 2024; 11.00
Avtor: K.M.
Chris Martin, Coldplaypg

Chris Martin, Coldplay foto: Profimedia

München je te dni postal središče glasbenih spektaklov, saj na odrih hkrati nastopata kar dve veliki britanski zvezdi – skupina Coldplay in pevka Adele. Zato ni presenetljivo, da so se tja podali tudi številni slovenski ljubitelji glasbe, željni nepozabne koncertne izkušnje.

Včeraj se je na olimpijskem stadionu v Münchnu začela mini turneja priljubljene skupine Coldplay, ki bo z energičnimi nastopi navduševala občinstvo še v soboto in nedeljo. Njihov dvourni koncert je bil prava paša za oči in ušesa – vizualni in glasbeni presežek, ki je na noge dvignil tudi najbolj zadržane poslušalce. Kot že pred tedni na koncertu Taylor Swift, se je tudi tokrat zunaj stadiona zbrala množica oboževalcev, ki so glasbo spremljali na prostem. Kljub temu, da niso imeli vstopnic, jih je frontman skupine Chris Martin toplo pozdravil in se jim zahvalil za zvesto podporo.

Številno občinstvo, ki je v Nemčijo pripotovalo iz cele Evrope – saj so bile vstopnice za turnejo razprodane v nekaj minutah – je uživalo ob največjih hitih skupine, kot so Paradise, Hymn for the Weekend, Yellow, Fix You, A Sky Full of Stars, Viva la Vida in njihov najnovejši hit Feels Like I’m Falling in Love. Manjkalo ni niti interakcije z občinstvom in osebnega pristopa, ki ga je skupina izkazala pretežno nemškemu občinstvu. Chris Martin je na neki točki na oder celo povabil nič hudega slutečo oboževalko iz občinstva, ki se mu je za del pesmi pridružila ob klavirju.

Tudi tokrat je na tisoče oboževalcev napolnilo park in grič ob olimpijskem stadionu. foto: KKM

Skupina Coldplay je razprodala tri koncerte v Münchnu. foto: KKM

Za občinstvo zapela še ena svetovna zvezda 

Skupina je pripravila prav posebno presenečenje, ko se jim je med izvedbo hita Fix You na odru pridružil svetovni zvezdnik Shawn Mendes. V svojem značilnem slogu je odpel del pesmi in dodatno razplamtel navdušenje med publiko. Ta nepričakovan nastop je bil pika na i že tako čustveno nabitemu koncertu, kjer so zaradi močnih energij večkrat tekle tudi solze. Chris Martin je že na začetku nastopa pozdravil tudi svojo britansko kolegico Adele in se ji v šali zahvalil, ker svojih koncertnih datumov ni razpisala ob istem času kot Coldplay. Zdaj pa se številni oboževalci sprašujejo, ali bo Chris na današnjem koncertu Adele pripravil presenečenje leta in se ji pridružil na odru za duet, ki si ga mnogi želijo.

Skrbijo za planet

Celotna turneja je tudi zelo naravovarstveno ozaveščena. Ljudje na parterju s skakanjem na posebnem trampolinu s skakanjem nabirajo električno energijo, ki jo skupina reciklira na svojih naslednjih koncertih. Enako naredijo z energijo, ki jo pridobijo tisti, ki uporabljajo električna kolesa. Na koncertu so bili prisotni trije tolmači za gluhe in naglušne. Reciklirajo tudi svetlobne zapestnice, ki jih na vhodu dobijo vsi obiskovalci koncerta, a jih nato ob izhodu vrnejo. Z nakupom promocijskega materiala pa obiskovalci sredstva prispevajo za fundacijo, ki se ukvarjajo s čiščenjem oceanov. 

Še dva koncerta v Münchnu

Po nastopih v Nemčiji, nastopili bodo še v soboto in nedeljo, se turneja nadaljuje na Dunaju, kjer bodo izvedli štiri koncerte. Evropski del turneje bodo zaključili z nepozabnim finalom na Irskem, nato pa se bodo preselili v Avstralijo in Novo Zelandijo, kjer bo turneja tudi uradno zaključena.

prejšnji članek
Botri: Igralki sta najboljši prijateljici, sedaj skupaj igrata tudi njuna fanta
Svet slavnih
Botri: Igralki sta najboljši prijateljici, sedaj skupaj igrata tudi njuna fanta
naslednji članek
Jože Potrebuješ iskreno o alkoholu
Kultura
Jože Potrebuješ iskreno o alkoholu

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.