nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Po prestolnici se bo spet slišal smeh

22. 8. 2023; 09.30
Avtor: K.M.
Boštjan Gorenc Pižama

Boštjan Gorenc Pižama je bil eden od nastopajočih prvega dne. foto: SR/M24

Sinoči se je na Ljubljanskem gradu začela 16. izdaja vodilnega festivala stand up komedije v regiji. V 5 dneh bo nastopilo 32 komikov iz 11 držav.

Festival Panč tudi po debelem desetletju in pol ostaja osrednji dogodek domače (in regionalne) stand up scene, njeno ogledalo ter predvsem s predstavljanjem novih obrazov in trendov tudi eden njenih glavnih motorjev. Hkrati pa je priložnost za srečanje ustvarjalcev, ki so postali nepogrešljivi v medij, oglaševanju in različnih kreativnih dejavnostih, ter povezovanje z ljubitelji komedije.

V večeru sta uživala tudi zakonca Petra in Miki Vlahovič foto: SR/M24

Pevka Saša Lešnjek foto: SR/M24

Lucija Ćirović je tokrat uživala iz publike. foto: SR/M24

"Poskušam spremljati rast in razvoj vsakega komika na sceni, hodim na predstave, velikokrat tudi s tem razlogom sam nastopam ob njih, da vidim razvoj. Publika na ljubljanskem gradu je odlična, a hkrati zahtevna, ne moremo jim ponudit polovičarstva. Poleg odličnih imen stand up komedije vsako leto ponudimo še goste, ki so profesionalci, a se spogledujejo s to zvrstjo komedije. Letos so taki kar trije: 'gagajevec' Aleksander Pozvek, čarodej Magic Aleksander in zelo priljubljeni mojster zabave Klemen Slakonja," pravi eden dveh očetov in preostali vodja festivala, Andrej Težak Tešky.

Andrej Težak, eden od ustanoviteljev festivala, je povezoval prvi večer. foto: SR/M24

Če se po ponedeljku teden pozna, potem bo letošnji Panč postregel z lepo mešanico prekaljenih komikov, sveže energije in kar nekaj nastopi, ki polje stand up komedije širijo proti drugim žanrom. V ta paket zagotovo sodi ogrevalni Um & Kuna Freestyle Show, ki je zmes hip hopa prostega sloga, improvizacije in 'prcanja'.

Nina Wabra in Gal Jakič foto: SR/M24

Žan Papič, Rok Škrlep, Aleksander Pozvek, Aleš Novak foto: SR/M24

Aleksander Pozvek, tudi član ekipe Radio Ga Ga, je kot izvrsten imitator na grajski hrib pripeljal cvet slovenske politike, intelekta in estrade, Rok Škrlep je izsek iz prihajajoče predstave Recept za srečo zabelil z zabavnimi songi, medtem, ko so Martina Ipša, Aleš Novak in Boštjan Gorenc Pižama, ki mu je pripadla čast odpreti festival, pokazali točno to, kar smo od njih pričakovali - vrhunski odmerek stand upa v njihovem značilnem slogu.

prejšnji članek
Umrl legendarni Toto Cutugno
Svet slavnih
Umrl legendarni Toto Cutugno
naslednji članek
V živo spoznajte Tadeja Pogačarja
Svet slavnih
V živo spoznajte Tadeja Pogačarja