Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Modna, a primerna v službi

16. 9. 2016; 08.00
Avtor: Tjaša Kokalj/revija Fatalna
modna
Poslovni kodeks oblačenja lahko hitro ukalupimo v zelo klasične in starokopitne okvire, v katerih pa se marsikatera ženska ne počuti dobro in dovolj dobro izraženo. A vsaka modna eva ve, da je moda vse prej kot starokopitna in da je tudi poslovna moda lahko zabavna in trendovska.

Sprijaznimo se, da v službo ne bo nikoli povsem primerno priti v mini krilu ali z globokim dekoltejem. To dvoje naj bo rezervirano za petek zvečer, eksperimentiranje z modnimi smernicami pa je vseeno dovoljeno, a le v malce bolj umirjenih okvirih.

Dobra osnova pomeni vse

Udobje naj bo na prvem mestu, zato poiščite klasične črne hlače, v katerih ste videti izvrstno in vas ne utesnjujejo. Lahko se odločite tudi za še vedno zelo elegantno, a bolj modno različico črnih hlač na črto, ki malce spominjajo na haremke. Hlače lahko nadomestite tudi z modnim kombinezonom, ki ga v pasu preščipnete z zanimivim in modnim pasom. Obvezna oprema je suknjič, ki naj vam ne bo prevelik, predolg, pa tudi prekratek in premajhen ne. V pasu naj vas lepo objame, drugje pa naj se vseeno dotika vaše postave, občutek pa ne sme biti utesnjen. Druga možnost za zanimiv suknjič je povezava različnega blaga, lahko je tudi vzorčasto, in usnja, ki razkriva vaš modni okus in poznavanje modnih smernic.

Ne še ena bela bluza

Bela bluza je spet klasika, ki pa jo lahko tudi sami popestrimo. Lahko že izberemo belo ali črno bluzo z zanimivim detajlom pri ovratniku ali pa se odločimo za vzorec pik, črt, ki ga razbijemo z zanimivim kosom nakita. Niti čipka ni izključena, le na pravem mestu naj bo in naj ne bo preveč izzivalna. En črn in bel hlačni kostim sta skoraj obvezna oprema, pa tudi krilo je dober kos. Krilo ne sme biti prekratko, konča naj se nekje pri kolenih, lahko malce nad ali pod njimi. Oprijeto krilo bo pokazalo vaše obline in vas, skupaj z visokimi petami, preobrazilo v poslovno zapeljivko. Tudi tu lahko stopite iz okvirov in se odločite za usnjeno krilo. Še vedno boste skupaj z bluzo in suknjičem videti zelo elegantni.

Dober in kakovosten par čevljev

Salonarji z visoko peto so najboljša izbira, če niste ljubiteljica visokih pet, pa so tu še vedno balerinke z zanimivimi detajli. Čevlji naj bodo zaprti, klasični. Idealna višina je nekje od pet do sedem centimetrov, odvisno je tudi od ženske, ali se dobro počuti v visokih petah in zna v njih hoditi. Več kot deset centimetrov pa je občutno previsoko in neprimerno.

Z modnimi dodatki lahko veliko naredimo

Klasični hlačni kostim lahko z izbiro bolj glamurozne ogrlice ali uhanov takoj spremenimo v trendovskega. Tu bodite pogumne ter izrazite sebe in svoj modni okus. Če se odločite za velik kos nakita, kot je bogata ogrlica, izpustite ostale, naj bo ogrlica ali debela zapestnica osrednji modni element. Tudi na modno uro ne gre pozabiti. Klasika je mimo, drznite si z malce kiča in bleščavosti. Dobra torba je obvezna oprema, lahko se odločite za klasiko, ki jo lahko kombinirate prav na vse, ali pa z bolj barvito torbo, recimo vijolično ali zeleno, pokažete svoj občutek za kombiniranje. Za pogumna poslovna dekleta pa je tu tudi še en dober modni dodatek, korekcijska očala, katerih okvirji so zdaj presegli vse okvirje klasičnosti. Odločite se za kakšno barvo ali pa za malce večji okvir, ki je še vedno zelo priljubljen v modnih krogih.

POSLOVNI MODNI PREKRŠKI:

- preglobok dekolte,
- prekratko krilo,
- predivja barva,
- premočna dišava,
- premočno ličenje.

prejšnji članek
Nina o svojem Dejanu zdaj govori takšne stvari
Svet slavnih
Nina o svojem Dejanu zdaj govori takšne stvari
naslednji članek
S tem napitkom boste z lahkoto shujšali!
Kulinarika
S tem napitkom boste z lahkoto shujšali!
#nasazenazenska
nasazenazenska