zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Teh lepotnih izdelkov verjetno še ne poznate

14. 9. 2016; 06.30
Avtor: Tjaša Kokalj Jerala/Fatalna
sponge
Lepotni svet nas ves čas preseneča z novostmi na tržišču.

Tokrat smo se ozrli v naravno smer nege kože in zdravja ter se posvetili izdelkom, ki morda niso tako tipični za vsako žensko, so pa zelo dobrodošli zanjo.

KONJAC GOBICA

V času, ko nas škodljive kemikalije in toksini obkrožajo na vsakem koraku, se vse bolj začenjamo zavedati njihovih škodljivih posledic. Da bi se izognili pretirani uporabi in vnosu kemikalij v vsakdanjem življenju, se smernice tudi v kozmetiki nagibajo k zdravemu in naravnemu načinu življenja. Konjac gobica je prvovrstni naravni izdelek, ki brez škodljivih kemikalij, samo z dodatkom vode, omogoča čiščenje in negovanje kože. Gobica kožo temeljito očisti nečistoč, izločenega odvečnega sebuma, bakterij, ogrcev in zamašenih por, z masažo spodbuja mikrocirkulacijo, obnavlja kožo obraza in telesa, ne poškoduje občutljive površine kože in je neabrazivna, mehka tekstura gobice je primerna tudi za zelo občutljivo kožo in je okolju prijazen izdelek, ki ni testiran na živalih.

Konjac gomolj ali korenina rastline Amorphophallus konjac je sestavljen iz 97 odstotkov vode in 3 odstotkov glukomanana. Rastlino konjac ali konnyaku so odkrili na Japonskem, kjer jo že več kot 1500 let uporabljajo v prehrani, zdravilstvu in kozmetiki. Konjac gobice so bile zaradi svojih cenjenih zdravilnih lastnosti v kozmetiki prvotno izdelane za občutljivo otroško kožo, zdaj pa se uporabljajo tudi za čiščenje odrasle kože.

POSODICA NETI

Pripomoček, ki omogoča enostavno izvajanje ajurvedske tehnike izpiranja nosu jala neti. Tehnika je v indijski tradicionalni medicini starodavno preizkušena in je namenjena čiščenju telesa in pomirjanju duha. Ta preprosta tehnika zelo učinkovito očisti nos, nosne prehode in sinusne votline. Odstranjuje odvečno sluz in druge nečistoče. Pomaga lajšati težave s senenim nahodom, astmo, bronhitisom, sinusitisom, vnetjem mandeljnov, glavoboli, pri boleznih oči, ušes in grla. Z rednim izvajanjem tehnike neti vzdržujemo zdrav dihalni sistem. Pomaga odpravljati posledice očesne utrujenosti zaradi dolgotrajnega dela z računalnikom. Če tehniko vadimo zjutraj, nas hitro naredi budne in sveže.

SOLPIPA

V vzhodni in srednji Evropi, daleč od morja, že desetletja uspešno zdravijo dihalne bolezni in krepijo dihalne poti s terapijami v slanih jamah. Delci soli v zraku, manjši od 5 mikronov, prodrejo globoko v dihalne poti. Sol uničuje mikroorganizme v dihalnih poteh in obenem sproži povečano izločanje sluzi, ki izpira odmrle mikroorganizme, prašne delce in delce iz onesnaženega zraka. Solpipa hrani naravno zdravilno moč terapij v rudnikih soli v avtentični patentirani priročni porcelanasti pipi, s katero lahko izboljšamo in vzdržujemo zdravje dihalnih poti. S samo 15- do 20-minutno vsakodnevno uporabo bo blagodejni učinek soli dosegel najmanjše dele vašega dihalnega sistema in pomagal pri težavah, ki jih povzročajo cvetni prah, pršice, prašni delci in drugi alergeni dihalnega sistema, astma, bronhitis, prehlad in gripa, okužbe dihalnih poti, dihalne težave zaradi onesnaženega zraka in dihalne težave, povezane s kajenjem. Pri vseh ljudeh, tudi pri zdravih, izboljšuje splošno počutje, saj pomaga dihalnemu sistemu k optimalni funkcionalnosti.

STRGALO ZA JEZIK

Znano je, da je večina povzročiteljev slabega zadaha ravno v ustih. Ko si očistimo zobe, medzobne prostore in morebitna kritična mesta, nam ostane še eno nahajališče bakterij – jezik. Samo zobna krema ali ustna voda le začasno rešita problem zadaha (do nekaj ur – odvisno od prizadetosti), strgala skupaj z ostalimi izdelki, predvsem z nitkami in medzobnimi ščetkami, pa zanesljivo odstranjujejo slab zadah in skrbijo za svežino in higieno v ustih. Z njim odstranjujemo ostanke hrane, ki jih zaradi globine in močne vezave na površino jezika z običajno ščetko ne moremo. Snovi, ki nastanejo pri bakterijski razgradnji hranil, so tiste, ki povzročajo neprijeten vonj iz ust. Torej, če odstranimo vzrok (obloge na jeziku), odstranimo tudi posledico (neprijeten vonj iz ust).

IGLIČNI VALJČEK ZA KOŽO

Ne, to ni mučilna napravica, ampak lepotni pripomoček. Iglični valjček se je zaradi svoje izjemne učinkovitosti razširil v lepotni industriji po vsem svetu – uporabljajo ga tudi zvezdnice svetovnega kova, kot na primer Angelina Jolie. Kaj imajo skupnega gubice, brazgotine in strije? Vse se pojavijo zaradi pomanjkanja kolagena v koži. Več kot naša koža proizvede kolagena, manjša je verjetnost, da se pojavijo gubice, strije in brazgotine. Ko se staramo, se proizvodnja kolagena v naši koži zmanjša, zato ni več videti sveža. Prav tako se manjša naravna sposobnost obnavljanja kože. Vas zanima, kako lahko pretentate naravo? Prav to vam omogoča iglični valjček, saj z vbodi tankih mikroiglic na koži ustvarite navidezno poškodbo, kar je popolnoma neboleče in brez krvavenja. S tem povzročite, da dobi koža signal za nadpovprečno ustvarjanje kolagena, ki ima odločilno vlogo pri obnovi in videzu vaše kože. Z uporabo rolerja in mikroiglicami tako pripomorete k večji kemični učinkovitosti vaših krem in losjonov na eni strani in k fizičnemu spodbujanju kože k lastni samoobnovi s spodbujanjem proizvajanja kolagena. Iglični valjček deluje na vseh vrstah kože, saj se učinkovito spopade z glavnim problemom vseh nepravilnosti na koži – pomanjkanjem kolagena, in se bojuje proti nastajanju gubic, celulita, strij in drugih nepravilnosti.

BRUSILNIK ZA PETE

Valjček oziroma brusilnik za pete je idealen za domačo pedikuro. Namenjen je suhi in razpokani koži stopal, ki je poroženela, otrdela in neprijetna na pogled. Z električnim valjčkom lahko kožo enostavno in hitro odstranite predvsem takrat, ko je zelo suha in groba. Valjček je idealen pripomoček za sladkorne bolnike, katerih stopala so še posebej občutljiva in za katere ni priporočljivo, da so v stiku z rezili.

prejšnji članek
Resnice in zmote o povečanju dojk
Zdravje
Resnice in zmote o povečanju dojk
naslednji članek
Nekoč bogati igralec, zdaj tik pred bankrotom in bolan
Svet slavnih
Nekoč bogati igralec, zdaj tik pred bankrotom in bolan
#nasazenazenska
nasazenazenska