državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako za vedno ohraniti mladostni sijaj

29. 3. 2016; 12.00
Avtor: R. P.
shiny hair
Prava pričeska, odlično ličenje, dobra krema – predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako za vekomaj pridobiti ali ohraniti mladostni zvezdniški sijaj!

Nasvet frizerjev: Konjski rep je brezčasen in pristaja vsaki ženski

Z mastnimi lasmi do popolne pričeske!


Tople barve
Najprej k frizuri. Mnogo ljudi meni, da bodo zaradi svetle barve las videti mlajši. Toda svetli lasje pravzaprav lahko tudi postarajo. Boljše je, da posvetlite samo pramene okoli obraza, in sicer za dva ali tri barvne tone, preostali lasje pa naj bodo v vaši naravni barvi. Če bi radi šli v korak z modnimi smernicami, se odločite za zlato blond ali jantarjev odtenek. Pri temnejših laseh pa upoštevajte, da tople barve, kot je lešnikova, omehčajo obraz, črna pa naredi izraz strožji.

Stopničasta pričeska za bujnejše lase
Frizerji imajo veliko starejših strank s čudovitimi dolgimi lasmi. Nobenega razloga torej ni, da bi v neki starosti nosili samo še kratko pričesko. Veliko pomembnejša je frizura: stopničasto striženje poskrbi za košatost, kodri in valovi pa za razgibanost.

Figa je očarljiva
Tako figa kot konjski rep sta pričeski, ki nikoli ne prideta iz mode. Sploh pri dolgih laseh je pomembno, da jih ne nosite čisto ravnih in spuščenih, saj vas to na videz hitro lahko postara.

Nasvet dermatologov: Gube lahko zgladite


Rožnata in gladka koža ...
... ni nekaj nedosegljivega. Le na izkušenega dermatologa se morate obrniti, ta pa vam bo najverjetneje svetoval kemično luščenje s sadnimi kislinami. Te kisline se od štirikrat do šestkrat nanese na kožo in pusti delovati do 10 minut. Kislina odstrani stare, poroženele celice, na površje pridejo mlade celice, pore se zožijo in koža postane rožnata. Učinek traja do pol leta, cena enega kemičnega luščila pa je okoli 90 evrov.

Glajenje mimičnih gub
To najlaže opravi botoks, ki se v izredno majhnih količinah injicira v obrazne mišice in preprečuje gubanje kože. Učinkuje samo na tiste mišice, v katere se injicira, preostale mišice pa delujejo kot po navadi in oblikujejo normalen videz obraza. Učinek botoksa traja od tri do šest mesecev, stane pa od 200 do 400 evrov.

Napeta lica
Lica se bodo najlepše izrazila, če zgladimo gube med nosom in ustnicami. Idealna je hialuronska kislina, ki se v tkivo vnese v obliki gela in učinkuje do devet mesecev. Cena: okoli 200 evrov.

Pigmentne lise
Starostnih lis se boste najlaže odkrižali z laserskim posegom, za katerega boste odšteli do 200 evrov. Poseg se opravi ambulantno, okrevanje je kratkotrajno, koža pa se celi približno tako kot pri navadni opraskanini.

Nasvet kozmetikov: pomembni sta nega, prilagojena tipu kože, in dobra zaščita pred soncem 


Jutranje čiščenje
Da boste dolgo časa videti mladostni, kozmetiki svetujejo dnevno uporabo sončne kreme in temeljito čiščenje kože: zvečer za odstranjevanje ličil, zjutraj pa za odstranjevanje loja, ki se na koži nabere čez noč. Tako bodo pore čiste in polt rožnata.

Usklajena nega
Radi preizkušate številne kozmetične izdelke? Pomembno je, da kreme za nego obraza ne menjate vsak teden, ampak počakate vsaj 28 dni, saj kožne celice potrebujejo toliko časa, da se obnovijo. Če se tekstura kože po 28 dneh izboljša, pomeni, da vam izdelek ustreza. Pri reakciji (pordelosti in podobnem) pa izdelek takoj nehajte uporabljati. Sestavine, ki pomlajujejo, so vitamini A, C in E.

Nasvet vizažistov: osvetljevalec vam pomaga zasijati!


Rumena podlaga
Tudi mlad obraz lahko ob napačni uporabi ličil postane starikav. Pri ličenju zato vedno pazite na pravi barvni odtenek. Slavna vizažistka Bobby Brown priporoča uporabo rahlo rumenkaste podlage, saj ta ustreza naravnemu tenu kože. Za rožnata lica pa se poskusite približati rdečini, ki nastane, kadar ste športno aktivni. To je pravi odtenek.

Posvetljevanje osveži
Za Bobby Brown je nepogrešljiv izdelek posvetljevalec, ki prekrije podočnjake, zaradi katerih je obraz videti utrujen. Nanašamo ga s čopičem, potapkamo z blazinico prsta in utrdimo s pudrom.

Ustnice naj se bleščijo
Uporaba bleščila pomladi in osveži videz. Če pa imate okoli ust gubice, raje sezite po rdečilih, ker so dlje časa obstojna. Izberite raje svetle odtenke, na primer malino, saj temnejše barve postarajo.

prejšnji članek
Ste srečni?
Zdravje
Ste srečni?
naslednji članek
Pri hujšanju obvezno poskrbite za …
Zdravje
Pri hujšanju obvezno poskrbite za …