zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ali ste vedeli, da lahko bolečino premagate sami?

14. 4. 2016; 06.09
Avtor: Promocijsko gradivo
11.14-Don’t-Get-Stuck-Tricks-to-Dislodge-Food-in-Your-Teeth-
Že od malih nog vemo, da moramo vsak dan poskrbeti za zdravje zob. Če jih ne ščetkamo, se bo na njih razvil karies, zobje pa bodo začeli skeleti.

Kaj lahko naredite sami za zdravje vaših zob?
Največ za zdravje zob lahko naredite že sami. Pomembno je, da natančno in pravilno ščetkate zobe vsaj dvakrat dnevno, zjutraj in pred spanjem.
da vsaj enkrat letno obiščete zobozdravnika, ki pregleda vaše zobe in stanje obzobnih tkiv ter diagnosticira morebitne težave in jih z zdravljenjem odpravi.
O pravilni tehniki ščetkanja vas v naši ordinaciji poduči zobna higieničarka, ki vam istočasno še očisti zobne obloge. Večini problemov v ustih so krive neodstranjene zobne obloge.

Kaj pa, če zobje skelijo?  
Zaradi različnih dejavnikov lahko naši zobje postanejo občutljivi na toplotne spremembe, na sladko ali kislo hrano, kar večina ljudi občuti kot neprijetno skelenje zob, nekateri pa tudi kot kljuvajočo bolečino.

Ali ste vedeli, da je zobovina pri zdravih zobeh prekrita z dlesnijo in sklenino?
To je zelo pomembno dejstvo. Namreč: če je zobovina preveč izpostavljena, postane to področje občutljivo.

Zakaj pride do izpostavljenosti?
Do izpostavljenosti lahko pride iz več razlogov - izguba sklenine je lahko posledica kislinske erozije in abrazije zaradi ščetkanja zob, zobovina pa lahko postane izpostavljena tudi zaradi umika dlesni. Ker je v zobovini tisoče majhnih kanalčkov, ki vodijo do živčevja, zobje zaradi vdora tekočine in posledično draženja živčnih končičev postanejo preobčutljivi.

Kaj lahko naredite?
Izberite pravo zobno ščetko za nego vaših zob in - pravo zobno pasto! Takšno, ki bo klinično dokazano zagotavljala lajšanje bolečin in vsakodnevno zaščito občutljivih zob.
Takšna je najnovejša zobna pasta Sensodyne® Repair& Protect, ki je prva dnevna zobna pasta, ki združuje napredno NovaMin® tehnologijo in natrijev fluorid.

Zakaj je tako dobra?
Med ščetkanjem poišče občutljive predele vaših zob. Na ranljivih predelih vaših občutljivih zob zgradi trdo plast in tako pomaga zagotavljati učinkovitejšo obnovo* površine zob.
Zobna pasta Sensodyne® Repair&Protect zagotavlja vse koristi običajne zobne paste, ob uporabi dvakrat dnevno pa tudi trajno obnavlja vaše zobe in jih pomaga zaščititi pred bolečino zaradi občutljivosti. 
prejšnji članek
Ali ogljikovi hidrati res redijo?
Zdravje
Ali ogljikovi hidrati res redijo?
naslednji članek
Ledena kocka zdravega življenja
Zdravje
Ledena kocka zdravega življenja