Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pomladna igra z bleščicami

14. 4. 2016; 11.00
Avtor: Tjaša Kokalj/Fatalna
nohti
Katere poslikave nohtov ter barve manikire bodo navduševale to pomlad?

MATIRANO

Matiran videz se je z ustnic preselil na nohte, in čeprav je ta trend že znan, se še vedno ni izpel. Ko pomislimo na manikiro nohtov, največkrat pomislimo na svetleče se nohtne ploskve, tokrat pa je videz ravno nasproten. Vaši nohti bodo videti zelo šik v črni matirani barvi ali pa mistični modri. Na tržišču je že nekaj barvnih lakov z matiranim učinkom, sicer pa lahko kupite tudi prozoren lak za nohte z matiranim učinkom, ki bo vse vaše že obstoječe svetleče lake spremenil v matirane – to je verjetno najlažja in najcenejša rešitev.

BLEŠČEČE

Bleščice bodo tiste, s katerimi se boste lahko igrali to pomlad. V trendu bodo tudi na vekah, še posebno pa na nohtih. A tam jih naj ne bo v izobilju, pač pa bleščice nanašajte, kot da gre za suho zlato. Videz vaših nohtov bo tako še vedno glamurozen, a vse prej kot pretiran. Pri lakih z bleščicami je pomembno, da čez njih obvezno nanesete tudi nadlak, saj so bleščice včasih rade grobe in lahko hitro strgajo kakšne najlonske nogavice.

KOVINSKO

Nadgradnja lakov z bleščicami so zagotovo laki v kovinskih odtenkih, pri katerih je videti, kot da so vaši nohti zaviti v folijo. Pri Chanelu so se odločili za srebrno 'folijo', sicer pa bodo letos modne tudi kovinska zlata in bronasta barva. Pri teh lakih je treba paziti le, da so dovolj pigmentirani, kajti drugače se vam kaj hitro lahko zgodi, da boste za želeni kovinski videz potrebovali vsaj tri nanose.

GEOMETRIJSKI VZORCI

Če vam igranje s poslikavami ni tuje, se spomladi lahko igrate z različnimi barvami in vzorci. Zelo močan je vzorec šahovnice v belo-rdeči ali belo-modri barvi, nam pa so všeč tudi kombinacije z rumeno barvo. Kako najlažje do želenega vzorca, pa si lahko pogledate na spletni platformi YouTube, kjer boste našli veliko različnih vodnikov.

PRELIVAJOČI SE PASTELI

To pomlad bodo pasteli povsod. Tako v interjerju, na naših očeh kot tudi na nohtih. V modi je poslikava, kjer se dve ali tri pastelne barve med seboj prelivajo. To najlažje storite tako, da vzamete čisto gobico in nanjo nanesete eno linijo vsake barve. Vzorec preprosto odtisnete na nohtno ploskev in za nekaj popravkov uporabite odstranjevalec laka v svinčniku.

KONICE ZANIMIVIH BARV

Francoska manikira malce drugače. Oziroma zelo drugače, saj bele konice že dolgo niso več v trendu. Ali bolje, so, ampak v drugačni različici. S konicami nohtov se lahko zdaj poigrate – lahko jih obarvate s kakšno divjo barvo, kot je zelena, lahko so rockovsko črne, ali pa klasične bele konice, ki so značilne za francosko manikiro, malce spackate in dosežete popolnoma drugačen videz.

ČRTE

Zelo preprost videz, ki pa je videti zelo zapleten za ustvariti. Črte so modne, z njimi se lahko poigrate in jih na nohtih nanizate več v vrsto, ali pa se odločite za bolj izčiščen videz in nalepite le eno črto. Da, skrivnost je v nalepkah, ki se jih dobi v številnih barvah in ki jih na noht preprosto nalepite, jih odstrižete in le še prelakirate z nadlakom. Ustvarite lahko res izjemne vzorce.

RUMENA BARVA

To pomlad se bo spet prebudila sončna barva. Lepo se obnese kot samostojna barva, saj vaše nohte in s tem tudi roke prebudi. Sicer pa jo bomo letos videli tudi v trendovski kombinaciji s srebrno barvo in malce bolj romantični in nežni različici z belo barvo.

Nekaj trikov za lepši videz nohtov:

- negujte obnohtno kožico,
- nohte na nogah pristrizite ravno,
- podlak in nadlak vsebujeta veliko hranilnih snovi, zato ne pozabite nanju,
- uporabljajte mikrokristalno pilico in se izogibajte škarjicam,
- odstranjevalec laka naj ne vsebuje acetona,
- manikiro izvajajte na 7–14 dni,
- večkrat na dan uporabite hranilno kremo za roke in nohte ter ne pozabite na olje.

Priprava krepilnega losjona za nohte 

Losjon krepi nohte in naredi kožo ob njih nežno in prožno. Za pripravo losjona potrebujemo:

- ¼ litra rožne vode,
- sok ½ limone,
- 10 gramov soli,
- 5 gramov natrijevega borata

prejšnji članek
Ženske vse bolj jezne?
Zdravje
Ženske vse bolj jezne?
naslednji članek
Slavna igralka v solzah, ker je nihče ne povabi na zmenek
Svet slavnih
Slavna igralka v solzah, ker je nihče ne povabi na zmenek