nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ženske bradavice - težave in posebnosti

17. 4. 2016; 01.15
Avtor: A.P.
Dekolte

Pri športu bodite pozorni na kakovost tkanine nedrčka. foto: Pixabay

Izcedek iz bradavice je čisto normalen pojav

Izcedek iz bradavice (mlečni, zelenkasti ali brez barve) se lahko pojavi, ko ženska stisne svojo prsno bradavico, pojasnjuje dr. Leah S. Gendler iz New Jerseya. Če pa se bradavičke ne dotikate in ne vršite na njo nikakršnega pritiska in se izcedek kljub temu pojavi, lahko sumimo na pojav benignih cist ali invazivnih tumorjev. Pojdite k zdravniku, še posebej če se pojavi samo na eni dojki. 

Tretja bradavička je pogostejša, kot si mislite

Glede na rezultate nekega raziskovanja ima kar 27 milijonov Američanov tretjo bradavico nekje na telesu, ki jih pogosto zamenjajo za madeže. Ne predstavlja problemov, lahko jo tudi odstranite. 

Telovadba lahko vpliva na bradavičke

Dober športni modrček ali balzam za bradavičke pomaga proti draženju prsnih bradavic med telovadbo. Če postanejo pordele, vas srbijo ali imajo kakšne madeže, obiščite zdravnika. To je lahko znak ekcema.  

Dlake v bližini prsnih bradavic so normalen pojav

Malo dlačic v bližini bradavičk je normalno, če pa ste malo bolj poraščeni, pazite pri uporabi voska ali pri puljenju dlak. Če zaradi tega poškodujete folikle okrog bradavic, lahko pride do vnetja, ki privede do infekcije. 

Navznoter obrnjene bradavice

Ocenjujejo, da ima 15 odstotkov žensk bradavice obrnjene navznoter, kar ne pomeni, da so bolne. To se lahko pojavi samo na eni ali pa na obeh dojkah. Vzrok je lahko prekratko ali preveč čvrsto vezivno tkivo.



prejšnji članek
Skrivnost Egipta in Kitajske - koloidno zlato
Svet slavnih
Skrivnost Egipta in Kitajske - koloidno zlato
naslednji članek
Njen in njegov kotiček
Življenjski slog
Njen in njegov kotiček