Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Bi imeli takšne noge?

24. 4. 2016; 07.00
Avtor: Mateja Bevk
noge

foto: Vir: Pixabay

Večino zimskega časa so naše noge zavite v tople nogavice in stisnjene v visoke škornje. Vsa ta utesnjenost pa koži na nogah nič kaj ne godi, saj si želijo svežine, zraka, vlažilne nege.

1. Čiščenje

Umijte noge in stopala z nepenečimi vlažilnim čistilom v kremni obliki. Tako boste preprečili, da bi se koža sušila. Pri veliki količini trde kože pa naredite piling, ki odstranjuje odmrle celice. Vzemite 2 žlici rjavega sladkorja in ju zmešajte z 2 žlicama olivnega olja. Vtirajte mešanico v noge 10 minut ter se poslovite od luskaste in trde kože. Takšen piling kožo tudi naravno razstrupi.

2. Vlaženje

Po vsakem umivanju nog, nanesite na stopala vazelin ali vlažilno kremo. Primerne so kreme na osnovi petrolata, glicerina, uree, karitejevega masla, vitamina E, jojobe … Te sestavine so zelo učinkovite pri ohranjanju vlage v koži in preprečevanju njene izgube. Vtirajte jih v kožo vsaj pet minut.

3. Domača obloga

Za mehke nogi si pripravite domačo oblogo na osnovi meda in aloe vere. Gel aloe vere zmešajte z enako količino meda in vtrite v suho kožo stopal. Pustite učinkovati 10 minut, nato sperite z mlačno vodo. Takšna maska bo kožo nahranila, navlažila. Ponavljajte postopek do 3-krat tedensko.

foto: arhiv njena.si

prejšnji članek
Intimna nega za aktivne ženske
Moda&Lepota
Intimna nega za aktivne ženske
naslednji članek
9 trikov za raven trebuh brez telovadbe in diete
Moda&Lepota
9 trikov za raven trebuh brez telovadbe in diete