Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

9 trikov za raven trebuh brez telovadbe in diete

23. 4. 2016; 09.01
Avtor: Mateja Bevk
trebušček
Le redke so zvezdnice, ki se ne obremenjujejo s svojo postavo (denimo Adele, Tyra Banks ali Queen Latifah) in jim je malo mar, kaj si mislimo o njihovih oblinah.

Večina drugih pa bi dala vse za raven trebuh in vitke noge. Na srečo je pot do ploskega trebuha lažja, kot si morda mislite. Poznati je treba le devet ukan, telovadba in dieta sta pri tem izključeni!



Lena prebava
Za napihnjen trebuh je morda kriva lena prebava. Kadar se hrana dolgo zadržuje v črevesju, začno med procesom razkrajanja nastajati plini, ki navidezno povečajo naš trebuh. Pomaga pa tole: približno eno uro po obroku se ulezite na hrbet, noge dvignite v zrak. Nato trebuh pet minut masirajte levo in desno od popka, tako da v kožo pritiskate s prsti. To bo sprostilo pline v notranjosti in napihnjenost se bo polegla.

Peteršilj
Peteršilj vsebuje kremenčevo kislino, ki utrjuje vezna tkiva v koži in gladi. Po 14-dnevni kuri je vaš trebuh lahko raven kot deska. 1 čajno žličko nasekljanega peteršilja prelijte s skodelico vrele vode. Precedite. Popijte 3 skodelice takšnega napitka na dan.

Modra
Trapasto, vendar učinkuje: modra barva potiska trebuh navznoter, zato jejte z modrih krožnikov. V neki raziskavi so dokazali, da z modrih krožnikov pojemo manj kot denimo z belih, saj modra umirja tek.

Ananas in mango
Popoldne se rada oglasi volčja lakota. Pomembno je, da jo ukrotite s pravimi prigrizki, ki ne redijo. Ananas, papaja ali mango so odlična izbira, saj pospešijo presnovo. Njihovi encimi in minerali aktivirajo prebavo maščob – to je super za postavo!

Vzravnana drža
Lepa drža dela čudeže. Zato bodite vzravnani, ramena naj bodo rahlo potisnjena nazaj in sredina telesa bo takoj videti vitkejša.

Sledite 9 trikom do ravnega trebuha!

Sol


Ali obroči okoli vašega trebuha kar ne izginejo, čeprav si za to zelo prizadevate? Morda jeste preveč slano. Sol veže vodo in jo odlaga v tkiva. Hrano raje začinite z zelišči, sir, klobase in olive pa omejite.

Trebuh povlecite k sebi
Kdor potegne trebuh navznoter, je seveda takoj videti vitkejši. Če to počnete večkrat na dan, obenem trenirate tudi mišice in dolgoročno skrbite za čvrstejši trebuh.

Obloge ogrejte
Bi radi nosili oprijeta oblačila? Potem si pomagajte s toplotno kuro, saj ta odvaja vodo iz telesa in kratkoročno zmanjša obseg trebuha. Na kožo nanesite proticelulitno kremo. Ovijte se s plastično folijo in počakajte 15 minut. Sperite.

Gladilna kopel
Zvečer se potopite v kopel, ki čudovito sprošča in s pravimi dodatki celo poskrbi za raven trebuh: 6 kapljic eteričnega olja limone in 2 kapljici eteričnega olja ciprese zmešajte z dvema jedilnima žlicama smetane. Dajte v kopalno vodo, v kateri se nato namakajte 20 minut. Pospeši prekrvitev in gladi.

prejšnji članek
Bi imeli takšne noge?
Moda&Lepota
Bi imeli takšne noge?
naslednji članek
Nočno hujšanje z obvezno večerjo
Zdravje
Nočno hujšanje z obvezno večerjo