1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nočno hujšanje z obvezno večerjo

23. 4. 2016; 08.02
Avtor: Vera Ramšak
Ženska
Da je treba v posteljo brez večerje, če želimo shujšati, ne velja!

Da je treba v posteljo brez večerje, če želimo shujšati, ne velja! Lahko si privoščimo večerjo, celo slasten obložen kruhek, če le vemo, s čim ga je treba obložiti. Zjutraj se bomo zbudile pol kilograma lažje in s ploskim trebuhom!

Ključ do vitkosti se v tem primeru skriva v pravi večerji, ki pomaga kuriti kalorije še dolgo potem, ko sladko zaspimo. Raziskave se pokazale, da se pri tem lahko zanesemo na pet živil, ki jih v pravi kombinaciji zaužijemo v zadnjem obroku. Skupaj s polnozrnatimi izdelki, zelenjavo, nemastnimi mlečnimi izdelki, pustim mesom in ribami bo prebava delala v šesti prestavi.

Dan začnemo z zajtrkom


Čeprav je najpomembnejši obrok pri tej dieti večerja, ne smemo pozabiti na dober zajtrk. Pripravimo si kosmiče s 150 g lahkega jogurta, ali pest sadja s tremi žlicami ovsenih kosmičev, ali pa obložimo kos polnozrnatega kruha z žlico puste skute ali rezino šunke z rezinami kumare. Niti kosila ne smemo izpustiti! Privoščimo si 150 g mesa ali ribe z 200 g zelenjave, 30 g testenin ali riža ali 400 g krompirja.

5 živil za nočno hujšanje

Puranje prsi
So idealna izbira s polnozrnatim kruhom, saj vsebujejo le 1 g maščobe na 100 g teže in so prava zakladnica beljakovin, ki nasitijo in pospešijo presnovo.

Pusta skuta
Njena prednost je v sestavi - veliko beljakovin in malo maščob. Pojemo jo z zelenjavo, v obliki pomake ali kot namaz na polnozrnatem kruhu.

foto: Dreamstime

Paprika


Naj bo rdeča, rumena ali zelena, je prava zakladnica vitamina C, ki velja za vitamin za hujšanje. Že v polovici plodu ga je dovolj za zadovoljitev dnevne potrebe.

Gorčica
Odlikuje jo bogat okus in malo kalorij. Najboljše so najpikantnejše različice, saj pospešijo presnovo.

Polnozrnati kruh
Veliko balastnih snovi nas nasiti ter preprečuje nihanja inzulina v krvi in napade lakote. Blagodejno pa vplivajo tudi na prebavila.

prejšnji članek
9 trikov za raven trebuh brez telovadbe in diete
Moda&Lepota
9 trikov za raven trebuh brez telovadbe in diete
naslednji članek
Telo naj zadiha, potem šele strada!
Zdravje
Telo naj zadiha, potem šele strada!