pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Japonska metoda vrisovanja obrvi

27. 4. 2016; 05.30
Avtor: K. Š./Bodi zdrava
obrvi
Gre za prefinjen odgovor na preredke in premalo poudarjene obrvi, saj z njo lahko dosežete videz, kot ste si ga vedno želeli.

O japonski metodi smo se pogovarjali s Tatjano Damjanovič iz lepotnega studia Prive, pri kateri je mogoče opraviti tudi tečaj.

J. D. C. ali Japanese Dermo Cutter

Kratica J. D. C. pomeni japonsko metodo vrisovanja obrvi. Metoda je namenjena tistim, ki prisegajo na naravni videz obrvi, saj je postopek popolnoma naraven.

Prava japonska umetnost

Ker je ureditev obrvi po tej metodi prava umetnost, je prav, da izberete svojega strokovnjaka na tem področju. Mi smo za nasvet poprosili Tatjano Damjanovič iz lepotnega studia Prive, saj je bila Tatjana med prvimi v Sloveniji, ki je začela s tovrstno metodo.

Japonska metoda je vrsta permanentnega make upa, postopek pa se povsem razlikuje od dosedanjih metod in ne daje rezultata trajne šminke. Tatjana Damjanovič nam je zaupala, da s postopkom ustvarimo povsem naravni videz.

Kaj morate vedeti, preden se odločite zanjo?

Pri omenjeni metodi dlačic ne pulijo, temveč jih vrisujejo. Tako se vriše vsaka dlačica posebej, vse do popolnega videza, saj samo tako lahko dosežemo naraven videz obrvi.

Kakšen je postopek?

Obliko Tatjana iz lepotnega studia Prive najprej izčrta s svinčnikom, da si stranka lažje predstavlja, kakšen bo končni rezultat. Šele nato začne z vrisovanjem.

"Pomembno je, da so vsi pripomočki sterilni in da pigmenti ustrezajo standardom EU," doda Tatjana.
Nato se s pomočjo posebnega inštrumenta in z mehkim rezilom pigment vnaša v kožo, hkrati pa se vrisujejo dlačice. Celoten postopek traja približno uro in pol, največ časa pa je posvečenega predpripravi oziroma izrisu s svinčnikom, merjenju simetrije in izbiri barve.

Vnos pigmenta v kožo

Vnos pigmenta v kožo je zelo plitek (prodre le v prvo plast kože), zato po končanem postopku ni oteklin, če se morebiti pojavi rdečica, pa izgine v nekaj minutah. Postopek je dokaj neboleč, če pa želite, se lahko uporabi anestetik v kremi za lajšanje bolečin.

Kaj sledi?

Po približno treh tednih se je treba vrniti na kontrolni pregled, ko se dlačice še enkrat poudarijo, če je to potrebno.

Vneseni pigmenti se v koži obdržijo približno dve leti, in tako dolgo naj bi bila metoda tudi obstojna, seveda pa je vse odvisno od več dejavnikov, kot so UV-žarki, različni tipi kože … Približno po letu dni je potrebna osvežitev barve, da bi bil videz vaših obrvi popoln.

prejšnji članek
Kdo potrebuje prehranske dodatke?
Zdravje
Kdo potrebuje prehranske dodatke?
naslednji članek
Ste tip ženske, ki se postavi zase?
Zdravje
Ste tip ženske, ki se postavi zase?