palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pomlajevanje obraza: za in proti

18. 6. 2016; 01.00
Avtor: Ajda Janovsky
uvodna

foto: Thinkstock

Gladek, mladosten obraz v starosti, ko čas sicer že pusti sledove na obrazu, že dolgo ni več nekaj nedosegljivega, a se je v poplavi ponudb pomlajevalnih postopkov včasih težko znajti.

O tem, kaj deluje in kaj ne ter kakšne prednosti in slabosti imajo najpogostejši kirurški in nekirurški posegi na obrazu, smo se pogovarjali s strokovnjakoma, specialistoma estetske kirurgije, dr. Andrejem Repežem in Petrom Zormanom.

Korekcija vek ali blefaroplastika
ZA
»Z blefaroplastiko preoblikujemo veke in z njih odstranimo odvečno kožo. Z vek lahko odstranimo mešičke in popravimo 'podočnjake'. Z dvigom zunanjih očesnih kotičkov je mogoče spremeniti tudi obliko očesne reže. Sočasno lahko v lokalni anesteziji pomladimo vse štiri veke. Po posegu so oči videti jasne, večje in spočite. Brazgotine so praviloma neopazne,« poudarjata specialista. 
PROTI
»Zaradi zgradbe podkožnega tkiva okoli oči sta pogost stranski pojav po korekciji vek oteklina in modrica, ki v celoti izzvenita v dveh tednih. Šive odstranimo pet dni po posegu, ko lahko z ličili prikrijemo ostanke modric. Slabo opravljen poseg se lahko konča z resnimi zapleti – težko zapiranje oči in obračanje spodnje veke. Korekcija vek je pravi kirurški poseg, ki naj ga opravi izkušen plastični kirurg.«

prejšnji članek
S preprostim receptom do dobrega seksa!
Odnosi
S preprostim receptom do dobrega seksa!
naslednji članek
Mleko, ki to ni
Zdravje
Mleko, ki to ni