foto: Thinkstock
MANDLJEVO MLEKO
Potrebujete: skodelico mandljev, 4 skodelice vode, 4 datlje
Mandlje najprej namočite v vodo in po 8 urah precedite. Voda, v kateri so se namakali, vsebuje veliko hranil, zato jo lahko uporabite za zalivanje rastlin. Odcejene mandlje v mešalniku približno 2 minuti mešajte s 4 skodelicami vode. Po želji lahko vmes dodate še izvleček vanilje, agavin sirup in nekaj razkoščičenih datljev za slajši okus. Napitek precedite skozi gazo in spravite v hladilnik, kjer vas bo počakal do štiri dni. Precejene ostanke mandljev razporedite po pladnju in za 3 ure pustite v pečici pri najnižji temperaturi. Tako dehidrirane mandlje lahko uporabite pri pripravi peciva, kruha ali kuhi.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.