favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Pred spanjem: 5 trikov za lažje hujšanje!

20. 9. 2020; 03.00
Avtor: D. B.
dekle fant tv kokice

Vnaprej si pripravite prigrizke, ki jih boste jedli med tednom. foto: Profimedia

Katerih pravil se moramo držati po 18. uri, da bi lažje shujšali?

Po 18 uri se naše telo začne počasi umirjati, kar pomeni, da se manj gibamo, posledično pa naše telo ne potrebuje hrane, ki vsebuje veliko kalorij. Zaradi tega je dobro vedeti, kaj vse lahko naredite po 18. uri, da bi lažje shujšali.

1. Držite se pravila 30 odstotkov

Večerja bi morala vsebovati največ 30 odstotkov vsega dnevnega vnosa kalorij. Če upoštevate prehransko priporočilo, po katerem bi morali dnevno v telo vnesti 1200 kalorij, bi morala večerja vsebovati največ 360 kalorij. Če vam štetje kalorij ne gre najbolje od rok, pa imejte v mislih to, da večerja ne sme biti največji dnevni obrok. Držite niti v svojih rokah ter na svoj krožnik naložite največ zelenjave, ki vsebuje malo kalorij, veliko vlaknin in vas bo nasitila do odhoda v posteljo.

2. Izberite eno ali dve sproščujoči aktivnosti

Raje kot s hrano si večer popestrite z zabavo, za katero je dokazano, da deluje terapevtsko oziroma pomirjujoče. Izberite eno ali dve sproščujoči aktivnosti, ki jih lahko delate z rokami in ki ne vključujeta hrane ali pijače. Naj te aktivnosti postanejo večerna rutina, ki vas bo sprostila pred spanjem.

3. Po kozarcu vina popijte kozarec vode

Mnogi se zvečer sproščajo ob kozarcu vina. Najboljše, kar lahko naredite po tem, ko popijete vino, je, da si privoščite še kozarec vode, ki bo odgnal željo po prigrizkih. Alkohol lahko povzroči dehidracijo, naše telo pa lahko občutek žeje pomeša z občutkom lakote. Zaradi tega pogosto mislimo, da naš organizem potrebuje mastno hrano, čeprav v resnici potrebuje le kozarec vode.

4. Ponedeljkov večer naj bo namenjen hišnim opravilom 

Če boste večer namenili za hišna opravila, se boste v večernih urah več gibali in manj sedeli, kar pomeni, da boste porabili več kalorij. Poleg tega pa boste imeli konec tedna več časa za stvari, ki jih radi počnete, kot je na primer sprehod v naravi ipd.

5. Vnaprej si pripravite prigrizke, ki jih boste jedli zvečer

Pripravite prigrizke, ki jih boste jedli med tednom. Za vsak dan določite točno količino, ki jo lahko pojeste, saj boste s tem preprečili pretiravanje s hrano. Najboljša izbira prigrizkov so mandlji, brusnice, jogurt in podobna živila.

prejšnji članek
To je 8 ključnih vitaminov v boju proti staranju
Zdravje
To je 8 ključnih vitaminov v boju proti staranju
naslednji članek
Dvotedenske počitnice Mance Špik
Svet slavnih
Dvotedenske počitnice Mance Špik
#nasazenazenska
nasazenazenska