vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

kondomi Svet24.si

Zbirali so stare kondome, jih prevreli in ponovno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

bencin, gorivo, bencinski servis Svet24.si

Vlada uvedla liberalizacijo cen goriv

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Himalajsko oranžno olje, ki zmanjša občutljivost na sončne žarke
| V. M.

Himalajsko oranžno olje, ki zmanjša občutljivost na sončne žarke

Olje rakitovca je dragoceno zlasti na področju nege kože, saj vsebuje palnitoleinsko kislino in karoten, ki čudovito gladita kožo., Profimedia

Ste že slišali za čudežno olje rakitovca? Kožo izvrstno pripravi na sončenje, jo zaščiti pred poškodbami in prezgodnjim procesom staranja.

Navadni rakitovec je sveti sadež Himalaje, ki ga je zahod odkril šele nedavno, sicer pa velja za pravega kralja super sadežev. Njegovi izvlečki se ponašajo z izjemnimi učinki, vsebuje namreč več kot 190 bioaktivnih snovi, kot so vitamini, esencialne maščobne kisline, karoteni, tokoferoli in fitosteroli.

Temno oranžno olje rakitovca se uporablja kot prehransko dopolnilo in odlično kozmetično sredstvo. Dragoceno je zlasti na področju nege kože, saj vsebuje palnitoleinsko kislino in karoten, ki čudovito gladita kožo. Deluje kot močan antioksidant, ki ga uporabljajo in cenijo zlasti kot pomlajevalno sredstvo.

Olje je primerno za utrujeno, suho in občutljivo kožo, priporočljivo pa je tudi za vse tiste, ki imate nekoliko bolj zahtevno kožo, saj blaži posledice luskavice, dermatitisa, ekcemov in razdražene kože.  Oranžno olje pomaga pri regeneraciji kože, odlično pa je tudi pri negi po poškodbah, opeklinah, ranah in razjedah, saj zdravi posledice poškodb kože in različna vnetja. 

Olje, ki pripravi kožo na sončenje

Uporaba olja rakitovca je zlasti primerna za kožo, ki je pogosto izpostavljena sončnim žarkom. Med vsemi negovalnimi olji vsebuje največ betakarotena, ki kožo odlično pripravi na sončenje. Raziskave namreč kažejo, da slednji zmanjša občutljivost na sončne žarke, poleg tega pa deluje tudi proti prostim radikalom. Tako ščiti kožo tudi pred poškodbami prezgodnjim procesom staranja.

Nasvet: Za pripravo kože na sončenje olja rakitovca ne uporabljajte samostojno. Zaradi močne oranžno-rdeče barve bi namreč kožo preveč obarvali, sledi pa bi olje pustilo tudi na oblačilih. Ker je izjemno učinkovito, bo zadoščala majhna količina, slednjo primešajte drugim negovalnim oljem, denimo oljčnemu, jojobinemu, mandljevemu, avokadovemu ali lešnikovemu olju.

Preberite si še: Sezam čisti kožo, buče nahranijo lase