hiša 5
Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto poplavljenih: »Cilj ni samo streha nad glavo«

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Prebudite lepotico v sebi!

6. 8. 2017; 08.00
Avtor: Mateja Bevk
Prebudite lepotico v sebi!
Z naravnimi poživili preženite utrujenost, si povrnite energijo in prebudite lepotico v sebi.

Z naravnimi poživili preženite utrujenost, si povrnite energijo in prebudite lepotico v sebi. Kofein, kakav, poprova meta … vse našteto vas bo dvignilo iz zimskega spanja in vam pomagalo zasijati v najlepši luči! 

KAVA

Kava ni samo najbolj razširjena poživljajoča topla pijača, ampak tudi znano lepotilo. Vsebuje namreč kopico antioksidantov, ki koristijo koži in tudi lasem, saj nevtralizirajo proste radikale.

Lepi lasje: V lepotnih salonih uporabljajo kavna zrna kot dodatno nego za lase, da ti bolj zasijejo in postanejo mehkejši. To lahko naredite tudi sami doma: skuhajte kavo in jo vtrite v lasišče. Glavo si ovijte v prozorno folijo in pustite učinkovati 20 minut. Nato sperite in si umijte lase kot običajno.

Nič več podočnjakov: Dokazano je, da kava učinkovito odpravlja posledice stresa in pomanjkanja spanja. Namočite vato v hladno kavo, odcedite in rahlo pritisnite na predel pod očmi, da boste zmanjšali zabuhlost in podočnjake. Kofein je vazokonstriktor in diuretik, ki zmanjšuje krvne žile, ublaži oteklost in zmanjšuje podočnjake.

Osvetli kožo: Kofein ima protivnetne lastnosti, učvrsti kožo, jo osvetli in je idealen za odpravljanje gub in povešene kože. Uporabite ga kot piling ali obrazno masko in se pomladite praktično čez noč.

Obrazna maska: 2 žlici sveže mlete kave, 2 žlici kakava, 3 žlice smetane ali jogurta in 1 žlico meda temeljito premešajte. Nanesite na obraz za 15 minut, nato odstranite z vlažno, toplo brisačo.

Piling zoper celulit: 1 skodelico mlete kave, ½ skodelice rjavega sladkorja in 1 skodelico kokosovega olja dobro premešajte. Piling vmasirajte s krožnimi gibi v vlažno kožo telesa. Na enem mestu se zadržite približno 60 sekund. Sperite s toplo vodo.

KAKAV

Kakav je znan kot hrana (ali pijača) bogov. Njegova zgodovina sega vse do Majev, ki so kakavovce začeli gojiti približno okoli leta 400 našega štetja. Surov kakav ima veliko blagodejnih učinkov na telo, predvsem pa je poln antioksidantov, deluje protivnetno, izboljšuje razpoloženje, znižuje krvni tlak, oskrbi telo z vitamini in minerali. Kakavovo maslo blagodejno vpliva na kožo, uporablja se za celjenje strij, globinsko navlaži ter omili razdraženo kožo, ekcem ali dermatitis.

Maslo za telo: 100 g kakavovega masla, 100 g kokosovega olja in 50 g sladkega mandljevega olja dajte v skledo in postavite nad soparo. Mešajte toliko časa, da se trdne sestavine razpustijo in povežejo s tekočimi v enotno zmes. Mešanico nato postavite v hladilnik, da se ohladi. Ko je ohlajena, jo preložite v globoko skledo in temeljito premešajte z metlicami električnega mešalnika, da postane puhasta. Zaprite v kozarček in si s tem negujte kožo telesa.

Masažna ploščica: 50 g kokosovega olja, 50 g kakavovega masla, 50 g čebeljega voska ter po želji nekaj kapljic eteričnega olja sivke in vitamina E. Vse navedene sestavine razen eteričnega olja dajte v skledo in položite nad vrelo vodo. Mešajte toliko časa, da se združijo v enotno gladko zmes. Odstranite z ognja in dodajte eterično olje. Prelijte v modele in počakajte, da se masa strdi.

POPROVA META

Poprova meta je priljubljena sestavina mnogih kozmetičnih izdelkov. Nič nenavadnega, ko pa njeni izvlečki zmanjšujejo rdečino na koži in jo globinsko navlažijo, učinkujejo pa tudi zoper akne in prhljaj na lasišču. V lepotne namene oziroma za svežo, zdravo kožo je najboljše pepermintovo eterično olje, ki ga lahko preizkusite na najrazličnejše načine.

Polepša polt: Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja v svojo dnevno kremo. Mentol ima hladilen učinek in posvetli motno kožo.

Piling: Zmešajte 3 žlice soli, 2 žlici olivnega olja in 4 kapljice eteričnega olja poprove mete. Podrgnite po obrazu in vratu in koža bo v trenutku globinsko očiščena.

Tonik: Pripravite si stekleničko pepermintovega tonika. Zmešajte 3/4 stekleničke destilirane vode in ¼ stekleničke jabolčnega kisa. Dodajte 30 kapljic eteričnega olja poprove mete. Uporabite kot meglico, s katero se osvežite večkrat na dan. Shranjujte v hladilniku.

Vlažilna nega las: Ker ima olje vlažilne lastnosti, ga lahko zmešate z nosilnim oljem (mandljevim, olivnim) in nanesete na lase. Zavijte jih v kapo za prhanje in počakajte 30 minut. Takšna maska nahrani in navlaži lase.

prejšnji članek
Sin Fredija Milerja osupnil z zapeljivimi poletnimi ritmi
Svet slavnih
Sin Fredija Milerja osupnil z zapeljivimi poletnimi ritmi
naslednji članek
Nizki glikemični indeks res deluje!
Zdravje
Nizki glikemični indeks res deluje!
#nasazenazenska
nasazenazenska