Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najpogostejše napake pri depiliranju v domači kopalnici

28. 11. 2019; 04.00
Avtor: A.K.
Voskanje

Pri voskanju bodite previdni, da ne poškodujete kože. foto: Profimedia

Se tudi vi najraje urejate v udobju vašega doma, poleg tega pa ne želite zapravljati denarja v kozmetičnih salonih?

Pri depilaciji morate biti pozorni, da ne storite kakšne izmed naslednjih napak. Ponujamo vam načine, kako se jim izogniti, zato si pozorno preberite naslednje vrstice. Različna področja, kot so brada, področje nad ustnico, obrvi in bikini predel so še posebej občutljiva, zato jih je potrebno dobro zaščititi in po depilaciji negovati. Poskušajte se izogniti naslednjim napakam na področju:

Obrvi

Pri definiranju obrvi je največja napaka, da si ne začrtate želene oblike. Z voskom si jih lahko depilirate le nad nosom, torej med obema obrvema, povsod drugje bi moral biti glavni pripomoček le pinceta. Obliko obrvi si najlažje narišete s svinčnikom oziroma črtalom za obrvi, nato pa depilirate neželene dlačice z voskom ali pinceto. Pazite le na primerno temperaturo pri uporabi voska, saj je koža zelo tanka in občutljiva.

Nad ustnico

Ker je to področje še posebej občutljivo, si morate za začete izbrati pravo vrsto voska. Odsvetujejo se voski, ki jih uporabljate na nogah, pravzaprav naj bi to pravilo veljalo za cel obraz. Če ne boste izbrali pravega voska za vašo kožo, se lahko zgodi, da se dlačice na vosek ne bodo pravilno prijele, lahko pa si z njim tudi poškodujete zgornjo plast kože ali pa celo pride do hudega draženja kože. Glavni nasvet, ki se ga velja držati, pa je, da si dlačice depilirate en del za drugim. Nikoli ne nanašajte voska na celo področje, temveč ga razdelite na več delov. Tako si zmanjšate možnosti za poškodbo kože. Začnite pri zunanjih robovih in se postopoma pomikajte proti sredini.

Brada

Zaradi zaobljenosti področja brade je nanašanje voska zelo problematično, zato lahko pride do vraslih dlačic. Vrasle dlačice pa so pravzaprav tiste, ki se odlomijo namesto, da bi jih depilirali iz kože s korenino. Tako pride do raznih poškodb kože, modric ali manjših mozoljev. Tudi na področju brade se svetuje, da se lotite enega dela za drugim.

Bikini predel

Pri depilaciji bikini predela je izredno pomembno, da delamo postopoma oziroma, da je potrebno več manjših delov večkrat depilirati. Depilacija bikini predela je res najbolj boleča, saj se tam nahaja tanka in nenapeta koža, ki povzroča več bolečin, dlačice pa so tudi močnejše. Ko odstranjujete vosek, bodite pozorni, da kožo vedno najprej dobro nategnete, šele nato odstranite vosek.

Katerokoli področje na vašem telesu

Ena največjih napak je zagotovo ta, da vosek nanašate napačno. Vosek morate vedno nanesti v smer rasti dlačic. Če storite nasprotno, se dlačice le lomijo in jih ne odstranite s korenino, poleg tega pa rastejo še hitreje.

prejšnji članek
Severina v solzah: izgubila skrbništvo nad sinom
Svet slavnih
Severina v solzah: izgubila skrbništvo nad sinom
naslednji članek
5 trikov, kako preživeti dlje časa v čevljih z visoko peto
Moda&Lepota
5 trikov, kako preživeti dlje časa v čevljih z visoko peto
#obraziavenija
obraziavenija