stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Katere parfume so nosile na poroki?

13. 12. 2018; 02.00
Avtor: B.P.
kate middleton, meghan markle

Kate in Meghan foto: Profimedia

Ideja za božično darilo

Floris Bergamotto di Positano foto: splet

Poročni dan je v vseh pogledih poseben. Najbolj seveda izstopa nevestina obleka, morda še čevlji, pa ste se kdaj vprašali, kateri parfum je izbrala za najbolj pomemben dan v njenem življenju? Mi smo se in preverili katere parfume so nosile britanske kraljeve neveste od kraljice Elizabete II do Kate Middleton. Vsi parfumi so še vedno na voljo in v teh prazničnih dneh odlična ideja za božično darilo.

Elizabeta II izbrala belo vrtnico
Čeprav nikjer ni posebej zapisano, kateri parfum je Elizabeta II nosila na poroki s princem Filipom leta 1947, poznavalci pravijo, da je bila prav gotovo ovita v enega od vonjev parfumerije Floris, ki pod pokroviteljstvom kraljeve družine izdeluje parfume že od leta 1820 in ostaja kraljičina najljubša znamka parfumov. Pri Florisu niso želeli izdati, kateri je najljubši kraljičin vonj, a viri pravijo, da je verjetno enak njeni najljubši roži, namreč beli vrtnici. Parfum Floris White Rose (92 eur) vsebuje vonj mošusa z blagimi notami vrtnice, jasmina in nageljnov.
Princesa Diana parfum polila po poročni obleki
Okoli parfuma, ki ga je princesa Diana nosila na poroki s princem Charlesom leta 1981, se je spletla cela anekdota. Razvedelo se je namreč, da se je Diana tik pred poročno ceremonijo s parfumom polila po obleki, ko ga je poskušala nanesti na zapestja. Ker naj bi se madež poznal, so ji svetovali, naj obleko drži tako, da se le-ta ne bo videl. Ta nesrečni parfum je bil Quelques Fleurs L’Original (od 63 do 135 eur), ki ga francoski proizvajalec Houbigant opisuje kot čutni vonj z notami jasmina, tuberoze, šmarnice in sandalovine. A njen sicer najljubši parfum je bil Hermèsov 24 Faubourg (okoli 135 eur).

Dianin poročni parfum Houbigant Quelques Fleurs l'Original foto: splet

Dianin najljubši parfum je bil Hermes 24 Faubourg foto: splet

Parfum Kate Middleton v trenutku razprodan
Vojvodinja Cambriška je na svoj poročni dan leta 2011 nosila malo znan parfum znamke Illuminum, White Gardenia Petals (približno 140 eur). Njegov vonj je zelo ženski, z notami bele gardenije, šmarnice in jasmina ter z osnovo jantarja. Parfum je bil v trenutku, ko se je razvedelo, da ga bo nosila na poroki, razprodan in na novo zalogo so oboževalke čakale kar štirinajst dni.

Kate Middleton je za poroko izbrala Illuminum White Gardenia Petals foto: splet

Meghan Markle izbrala kraljevo parfumerijo
Nekdanja igralka si je za poroko s princem Harryjem izbrala parfum kraljeve znamke Floris, podobno kot kraljica Elizabeta II. Kraljeva parfumerija je zanjo namešala ekskluziven parfum, ki žal ni naprodaj, je pa precej podoben njihovemu vonju Bergamotto di Positano (138 eur). Gre za citrusov vonj, ki vsebuje note bergamota, mandarine, zelenega čaja, pomarančnega cveta, ingverja in vanilije, ki mu je dodan vonj morja. Sicer pa je eden najljubših vonjev vojvodinje Susseške parfum Jo Malone Wood Sage & Sea Salt (od 63 do 126 eur).

Floris Bergamoto di Positano je samo približek parfuma ki ga je Kate nosila na poroki foto: splet

Eden najljubših vonjev vojvodinje Susseške je Joe Malone Wood sage & Sea Salt foto: splet

prejšnji članek
Že poznate liči?
Kulinarika
Že poznate liči?
naslednji članek
V koga se je zagledala Tara Zupančič?
Svet slavnih
V koga se je zagledala Tara Zupančič?