900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kakšni so trendi letošnje praznične dekoracije?

29. 11. 2019; 03.00
Avtor: Vesna Meško
adventni venček

Dotik modne elegance ... foto: Alenka Anžlin

Se tudi vi že spogledujete z decembrom in razmišljate, kako boste letošnje leto okrasili dom? Mmmmmm, nas vonj pomaranče in cimeta že prav prijetno žgečka v nosnicah, zlasti, ker sta nam dve izjemni floristki pred oči pričarali pravljico prazničnih dni.

Čarobni december, najlepši mesec v letu, ki prebuja želje in slika iskre v očeh. Četudi se vam zdi ta misel malce preveč posladkana, pa vendarle priznajte, da se decembru tudi sami radi prepustite, kajne? In skoraj smo že zakorakali vanj! Že to nedeljo bomo namreč lahko prižgali prvo svečko na adventnem venčku, potem pa nas bodo vse glasneje vabile in mamile praznične ideje za okrasitev doma.

No, saj res, kaj pa sploh je letošnje leto modno, kakšnemu stilu slediti, da bosta naš venček in smrečica v koraku s trendom? Hja, morda boste presenečeni, a strokovnjaki vam ne bodo več izstrelili napovedi kot iz snežnega topa, saj se dotik sodobnega trenda prepleta ne le z naravo tam zunaj, pač pa tudi vašim notranjim čutom za lepoto.

Srebrno bela dekoracija s ščepcem rožnatega glamurja. foto: Alenka Anžlin

Dotik narave in sodobnega trenda

Po odgovor smo se tako opravili tja, kjer nastaja čarovnija. V delavnico dveh kreativnih aranžerk Brigite Štefanič in Alenke Anžlin, ki ustvarjata pod umetniškim imenom Flowerartbybrigita.In kaj zanimivega smo izvedeli? Mladi umetnici sta nam razložili in pokazali, da moda v floristiki ne pozna več strogo začrtanih smernic ...

»Trendi v floristiki so zadnje čase naravnani k temu, da se vse vrača nazaj k naravi. Seveda je tudi veliko odvisno od florista, k čemu strmi. Kakšni so trendi pri adventnih venčkih?? Hmm težko vprašanje. Predvsem je pomemben je stil posameznika. Tako da ko to ugotovimo, je vse skupaj veliko bolj enostavno. Jaz osebno stremim k naravnim materialom iz narave, minimalističen kič in seveda satenasti trakovi, ki so pika na i,« pripovedujeta o praznični dekoraciji sogovornici, ob čemer beseda kakopak nanese še na krasitev jelke.

Če bi želeli, da vaša še posebej izstopa, potem bo Brigitin nasvet zagotovo na mestu: »Ko se odločimo za novoletno jelko smo pozorni, da je ta sveža. Za okrasitev jelke izberemo samo steklene okraske, ki pa se lahko vsako leto samo dopolnjujejo v vasem stilu.«

Krasitev novoletnega dreveščka foto: Pexels

Naravni elementi prepleteni s pridihom glamurja. foto: Flower art by Brigita

Razmislite, kakšen slog vam je najbolj blizu ... foto: Flower art by Brigita

Praznična dekoracija

Praznična dekoracija foto: Pexels

Praznična dekoracija

Praznična dekoracija foto: Pexels

Praznična dekoracija

Praznična dekoracija foto: Pexels

Praznična dekoracija

Praznična dekoracija foto: Pexels

Praznična dekoracija

Praznična dekoracija foto: Pexels

prejšnji članek
Kaj se plete med Jennifer Aniston in njenim nekdanjim možem?!
Svet slavnih
Kaj se plete med Jennifer Aniston in njenim nekdanjim možem?!
naslednji članek
Šipkovo olje na koži deluje kot botoks
Moda&Lepota
Šipkovo olje na koži deluje kot botoks
#obraziavenija
obraziavenija