Mila Kunis Svet24.si

FOTO: Si to ti, Mila?

polna luna Dobra karma

12. 12. - zadnja polna luna tega desetletja in ...

letalonosilka, Admiral Kuznjecov Svet24.si

VIDEO: Zagorela edina ruska letalonosilka, ...

sneg, promet, snežne razmere, sneženje, zima, žlabudra, plundra Svet24.si

Zdaj gre zares, petek 13. prinaša sneg do nižin

božič Dobra karma

Magdalena : "Ko to berete, vedite, da vam ...

nada Njena.si

Življenjska bitka gospodarice Nade

la popsi 1 Njena.si

Obraz Pop TV v veselem pričakovanju

Kakšni so trendi letošnje praznične dekoracije?
| Vesna Meško

Kakšni so trendi letošnje praznične dekoracije?

Dotik modne elegance ..., Alenka Anžlin

Se tudi vi že spogledujete z decembrom in razmišljate, kako boste letošnje leto okrasili dom? Mmmmmm, nas vonj pomaranče in cimeta že prav prijetno žgečka v nosnicah, zlasti, ker sta nam dve izjemni floristki pred oči pričarali pravljico prazničnih dni.

Čarobni december, najlepši mesec v letu, ki prebuja želje in slika iskre v očeh. Četudi se vam zdi ta misel malce preveč posladkana, pa vendarle priznajte, da se decembru tudi sami radi prepustite, kajne? In skoraj smo že zakorakali vanj! Že to nedeljo bomo namreč lahko prižgali prvo svečko na adventnem venčku, potem pa nas bodo vse glasneje vabile in mamile praznične ideje za okrasitev doma.

No, saj res, kaj pa sploh je letošnje leto modno, kakšnemu stilu slediti, da bosta naš venček in smrečica v koraku s trendom? Hja, morda boste presenečeni, a strokovnjaki vam ne bodo več izstrelili napovedi kot iz snežnega topa, saj se dotik sodobnega trenda prepleta ne le z naravo tam zunaj, pač pa tudi vašim notranjim čutom za lepoto.

Foto: Alenka Anžlin - Srebrno bela dekoracija s ščepcem rožnatega glamurja.

Dotik narave in sodobnega trenda

Po odgovor smo se tako opravili tja, kjer nastaja čarovnija. V delavnico dveh kreativnih aranžerk Brigite Štefanič in Alenke Anžlin, ki ustvarjata pod umetniškim imenom Flowerartbybrigita.In kaj zanimivega smo izvedeli? Mladi umetnici sta nam razložili in pokazali, da moda v floristiki ne pozna več strogo začrtanih smernic ...

»Trendi v floristiki so zadnje čase naravnani k temu, da se vse vrača nazaj k naravi. Seveda je tudi veliko odvisno od florista, k čemu strmi. Kakšni so trendi pri adventnih venčkih?? Hmm težko vprašanje. Predvsem je pomemben je stil posameznika. Tako da ko to ugotovimo, je vse skupaj veliko bolj enostavno. Jaz osebno stremim k naravnim materialom iz narave, minimalističen kič in seveda satenasti trakovi, ki so pika na i,« pripovedujeta o praznični dekoraciji sogovornici, ob čemer beseda kakopak nanese še na krasitev jelke.

Če bi želeli, da vaša še posebej izstopa, potem bo Brigitin nasvet zagotovo na mestu: »Ko se odločimo za novoletno jelko smo pozorni, da je ta sveža. Za okrasitev jelke izberemo samo steklene okraske, ki pa se lahko vsako leto samo dopolnjujejo v vasem stilu.«

Foto: Pexels - Krasitev novoletnega dreveščka

Foto: Flower art by Brigita - Naravni elementi prepleteni s pridihom glamurja.

Foto: Flower art by Brigita - Razmislite, kakšen slog vam je najbolj blizu ...