stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najbolj nenavadna in vrtoglavo visoka zavarovanja

26. 4. 2022; 03.30
Avtor: Oglasno sporočilo
slavni
Svet slavnih in bogatih je drugačen od vsakdanjika navadnega smrtnika. In ker zvezde brez njihovih značilnih adutov ne bi več mogle opravljati svojega dela, so se zavarovale, da bi z odškodnino lažje prenesle poškodbo ali potencialno izgubo le teh.

Pri vrtoglavih zavarovalnih zneskih ni nujno, da prednjačijo predstavnice nežnejšega spola. Lasje varovanca priznane blagovne znamke šamponov, nogometaša Troya Palamaluja, na primer, so zavarovani za milijon dolarjev. Večni zapeljivec iz Velike Britanije še iz časov, ko so bila poraščena moška prsa trend, Tom Jones, je svoje dlake na prsih zavaroval za 7 milijonov dolarjev! James Bond našega časa je šel korak dlje. Daniel Craig je svoje celotno telo zavaroval za 9,5 milijona dolarjev. Ob vseh eksplozijah in akrobacijah, je to res najmanj kar lahko naredi.

Vsi poznamo Rihanno in njene neobičajne zahteve. Ob podpisu pogodbe z eno najbolj znanih znamk britvic, so Rihannine noge zavarovane prav tako za milijon dolarjev. V svetu mode je zavarovanje nog nekaj povesem pričakovanega. Tako so noge Heidi Klum zavarovane za 2 milijona dolarjev.

Si odraščala z Uggly Betty in ti je ostal v spominu njen bleščeč nasmeh oz. njen zobni aparat? Ponovno, svetovna znamka za zobno higieno je zobe America Ferrere zavarovala za 10 milijonov dolarjev. To še ni konec. Si vedela, da lahko zavaruješ tudi nasmeh? Pa ne Monalizinega. Znameniti nasmeh Julie Roberts je zavarovan za 30 milijonov dolarjev.

Za pet milijonov dolarjev več, torej 35 milijonov dolarjev, je zavarovana noga Davida Beckhama. Ja, prav si prebrala 35 milijonov ena noga, obe torej za 70 milijonov. Zaključujemo z zmagovalko po višini vplačane zavarovalniške premije. To je Mariah Carey, ki je svoje noge in glas zavarovala za 70 milijonov dolarjev. To pa je precejšen znesek, ni kaj.

Tvegamo vsak dan, vsak trenutek, povsod. Tveganje je lahko najboljša stvar, včasih pa iz najbolj nedolžnih stvari zleti “butterfly efekt” in jih zakomplicira. Ne samo, da tveganje lahko spremeni dan. Spremeni lahko celo življenje. Da pa bo izid tveganja čim boljši, je dobro, da to tveganje kar se da najbolje obvladuješ. Do tja pa se pride s poznavanjem vsaj osnov v zavarovalništvu. Na spletni strani si namreč lahko prebereš vse o pomenu ogromnega števila zavarovalniških izrazov, o LIT komunikacijski platformi in o LIT hekatonu, ki se je odvil lani.

prejšnji članek
Tako boste povečali svojo dnevno produktivnost
Zdravje
Tako boste povečali svojo dnevno produktivnost
naslednji članek
Pokošena trava odlična za naravno gnojilo
Zdravje
Pokošena trava odlična za naravno gnojilo