stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nasveti za lepo in enakomerno samoporjavitev

14. 6. 2023; 04.00
Avtor: Nina Koveč / revija Bodi zdrava
samoporjavitev

7 nasvetov za LEPO in ENAKOMERNO SAMOPORJAVITEV foto: Profimedia

Lepo in hkrati zdravo porjavelost lahko zelo hitro dosežemo z izdelki za samoporjavitev, treba jih je samo pravilno uporabljati. Prav zato smo tik pred začetkom poletja zbrali ključne nasvete, kako to storiti čim bolj prav.

7 nasvetov:

#1: Depilacija in piling pred nanosom izdelkov za samoporjavitev

Najpomembnejše je, da pred nanašanjem samoporjavitvenih izdelkov opravite piling kože in odstranite odmrle kožne delce. Rezultat bo tako enakomernejši ten.

Da bi se izognili pojavu lis in neenakomerni porjavelosti, odstranite dlačice na nogah. Voskajte, epilirajte ali brijte se večer pred nanašanjem izdelka za samoporjavitev, da si koža odpočije.

#2: Posebna nega suhe kože

Nekateri predeli kože – navadno na komolcih, petah, dlaneh ali kolenih – so že sami po sebi bolj suhi. Suha koža ima debelejšo vrhnjo plast in zato vpije več samoporjavitvenih učinkovin, zato tam koža močneje porjavi. Kako se temu izogniti?

Suhe predele kože pripravite na nanos samoporjavitvenega izdelka, tako da nanje nanesete večjo količino losjona za telo in ga pustite učinkovati.

#3: Vzemite si čas

Če se odločite za nanos samoporjavitvenih izdelkov, si vzemite dovolj časa. Če boste nepazljivi in površni, je precej verjetno, da bodo na koži vidne lise. Najbolje je, da začnete pri nogah in izdelke s krožnimi gibi nanašate navzgor po telesu. S krožnimi gibi poskrbite, da se izdelek dobro porazdeli po koži in niso vidni prehodi. Uporabite posebne rokavice za nanos samoporjavitvenih izdelkov, ki zaščitijo roke in nohte pred obarvanjem.


BZ-NAMIG: Želite na poroki ali zabavi pokazati svojo zagorelo polt? Samoporjavitveni izdelek nanesite dan ali dva pred dogodkom; tako bo rezultat bolj naraven ten, morebitne lise pa boste lahko pravočasno odstranili.

#4: Za obraz uporabite majhne količine izdelkov za samoporjavitev

Na obrazu naj velja pravilo manj je več. Raje uporabite manj spreja ali kreme in izdelke po potrebi pozneje znova nanesite. Prav na obrazu se bo najbolj videlo, če porjavelost ne bo enakomerna. Na nosnice, ličnice in čelo nanesite za spoznanje več samoporjavitvenega izdelka, saj nas sonce najprej opeče na teh predelih, in boste tako videti bolj naravno.

Zelo natančni bodite predvsem pri robu lasišča, obrveh, robovih obraza, na dekolteju in vratu. Proizvajalci ponujajo tudi samoporjavitvene izdelke, ki so namenjeni izključno obrazu. Formule teh izdelkov so prilagojene posebnim potrebam kože na obrazu.

  • Samoporjavitveni toniki: Nekaj tonika zlijte na vatno blazinico in ga najprej nanesite na nosnice, ličnice in čelo, potem pa še na preostale dele obraza.
  • Samoporjavitveni spreji: Sprej ustvari tanko plast na koži in vam prihrani vtiranje z rokami.
  • Koncentrati za samoporjavitev: Na dlan nanesite kremo za obraz, dodajte nekaj kapljic koncentrata in dobro premešajte. Nato zmes enakomerno nanesite na očiščeno kožo in počakajte, da se popolnoma vpije.

#5: Porjavelost omilite z losjonom za telo ali kremo za obraz

Ko se samoporjavitveni izdelek na obrazu in telesu vpije, na kožo nanesite še losjon za telo ali kremo za obraz, tako boste zabrisali vidne robove in prehode. Za daljšo obstojnost kožo vsak dan negujte z losjonom za telo. Tako boste porjavelost ohranili ves teden.


#6: Odstranite madeže, ki so posledica uporabe samoporjavitvenih izdelkov

Če se zgodi, da samoporjavitev ni enakomerna, si pripravite kopel, da zmehčate vrhnjo plast kože. Samoporjavitvene izdelke boste sicer najlažje odstranili s pomočjo pilinga. Če ste si obarvali obnohtno kožico ali dlani, si pripravite kopel za roke in vanjo vlijte limonov sok.

POZOR! Če imate zelo občutljivo kožo, se lahko zaradi ponovnega pilinga pojavi pordelost. Takrat uporabite izdelke za odstranjevanje samoporjavitvenih sredstev. Ti so na voljo kot geli za prhanje ali robčki.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju!

Izšla je nova številka revije Bodi zdrava. Vabljeni k branju! foto: Media24

prejšnji članek
Poškodba slovenskega pevca
Svet slavnih
Poškodba slovenskega pevca
naslednji članek
Do popolnega ličenja z navdušujočim kabuki čopičem
Moda&Lepota
Do popolnega ličenja z navdušujočim kabuki čopičem