nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naravni pripravki so vse kar vaši lasje potrebujejo

17. 4. 2016; 10.15
Avtor: M. Kralj/Bodi zdrava
girl-358770_1280
Za lepoto vaših las poskrbite same v domači kopalnici

Sok iz čebule

Čebula pospešuje rast in razmnoževanje las, saj vsebuje žveplo, ki regenerira nastanek kolagenskih vlaken.
Potrebujete: 4 rdeče čebule za dolge lase oziroma 2 čebuli za kratke lase
Navodila: Čebule olupite in naribajte ter iz naribanih ostankov iztisnite sok. Z iztisnjenim sokom zmasirajte lasišče in pustite učinkovati vsaj eno uro. V tem času si lahko čez lase poveznete kapico za plavanje ali jih ovijete v folijo. Nato lase umijte z blagim šamponom in postopek ponovite čez teden dni.

Krompirjev sok

Odličen dodatek k prej opisanemu čebulnemu pripravku, ki močno učinkuje proti izpadanju las. Krompir vsebuje obilico vitaminov A, B in C, ki krepijo lase.
Potrebujete: 3 krompirje, 1 rumenjak, 1 čajno žličko medu
Navodila: Krompir naribajte in iz njega iztisnite sok. Dodajte še rumenjak in med ter vse skupaj dobro premešajte. Nato zmes nanesite na lase in pustite delovati vsaj eno uro. Lase pri tem zaščitite z brisačo ali folijo za živila. Lase nato dobro sperite in umijte z blagim šamponom.

Jabolčni kis

Jabolčni kis ima številne pozitivne učinke na lase – spodbuja lasne folikle in pripomore k hitrejši rasti, očisti lasišče in uravnava pH-vrednost las, kar pospešuje njihovo rast.


Potrebujete: 1 deciliter jabolčnega kisa, 1 deciliter navadne vode
Navodila: Kis nanesite na že umito lasišče, še prej pa ga razredčite z enako količino vode. Kisa nato ne izpirajte, če vas moti njegov vonj, pa mu lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja.

Zeliščni šampon

Iz francoskega mila z olivnim oljem je mogoče pripraviti blag šampon za svetle lase. Če imate temnejše lase, kamilice zamenjajte z žajbljem.
Potrebujete: 8 žlic posušenih cvetov kamilice, 1 žlico posušene poprove mete, 2 žlici rožmarina, 600 mililitrov destilirane vode, 60 gramov kosmičev mila z olivnim oljem, 3 kapljice olja poprove mete ali evkalipta, 2 žlici vodke
Navodila: Vsa tri zelišča in vodo preložite v lonec, na hitro zavrite in pustite rahlo vreti 10 minut. Nato odstranite z ognja in pustite pokrito stati še 50 minut. Vsebino skozi cedilo prelijte v drugo posodo in ji dodajte kosmiče mila. Vse skupaj še enkrat postavite na štedilnik ter med minimalnim segrevanjem nenehno mešajte, da se milo popolnoma stopi. Nato naj se tekočina ohladi. Medtem olje zmešajte z vodko in ga dodajte milni mešanici. Pretočite v posodo s pokrovom in za štiri dni postavite na toplo mesto. Zeliščni šampon uporabljajte kot vsakega drugega.

Pripravek za lesk

Lasje brez leska bodo spet lepi in privlačni, če jih boste po umivanju namočili v tej raztopini.
Potrebujete: ½ litra vode, 5 kapljic eteričnega limoninega olja, 5 kapljic eteričnega rožmarinovega olja, 5 kapljic eteričnega sivkinega olja
Navodila: Vodo (naj bo mlačna) natočite v steklenico, dodajte olja in zatesnite. Mešanico krepko pretresite in naredili ste vse, kar je treba. Pripravek nanesite na mokre, umite lase in jih ne izpirajte več.

Vlažilna maska

Najbolje se bo obnesla na suhih in normalnih laseh.


Potrebujete: 1 liter kislega mleka
Navodila: Kislo mleko segrejte in ga v veliki količini nanesite na lase. Lase zaščitite s folijo in zavijte v brisačo ali ruto, da ostanejo na toplem. Čez 30 minut postopek ponovite, le da si tokrat lasišče dobro zmasirajte. Nato lase dobro sperite z vročo vodo, ne da bi pri tem uporabili šampon ali milo.

prejšnji članek
Prava barva za vaš dom
Življenjski slog
Prava barva za vaš dom
naslednji članek
Kaj o nas govori »profilka«?
Njenih 5 minut
Kaj o nas govori »profilka«?