pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Najboljši nasveti proti staranju

23. 6. 2016; 02.30
Avtor: Tina Guček/Bodi zdrava
download-beauty-face-t
Dobra novica: da bi bile videti mlajše, vam ni treba zapraviti na stotine evrov za kreme z učinki proti staranju. Zbrali smo nekaj najboljših nasvetov!

PRAVA IN NEPRAVA PREHRANA

- Jejte dovolj antioksidantov. Antioksidanti so koristni za celoten organizem, hrana, ki vsebuje antioksidante in predvsem vitamina B in E, pa je zlasti koristna za kožo. Na vašem jedilniku naj bo tako veliko rib, čičerike, sončničnih semen in mandljev.

- Fermentirana hrana je zakon. Fermentirana hrana je bogata s probiotiki, hkrati pa odlično pomaga v boju proti staranju. Jejte veliko kislega zelja in repe ali poskusite korejsko specialiteto kimchi, ki se zadnje čase dobi tudi pri nas.


- Užijte dovolj beljakovin. Ženske naj bi zaužile okoli 46 gramov beljakovin na dan (več, če ste noseči, dojite ali ste zelo aktivna športnica). Dovolj beljakovin bo pomagalo uravnavati željo po nezdravi hrani, ohranjati mišično maso, ki jo z leti izgubljamo, in pripomoglo k lepšim lasem.

- Zmanjšajte količino sladkorja. Sladkor vpliva na odvečne kilograme, zvišuje možnost, da zbolite za sladkorno boleznijo ali srčnimi boleznimi, in slabo vpliva tudi na videz vaše kože.

- Povečajte količino vitamina C. Raziskava, ki so jo leta 2007 objavili v zborniku American Journal of Clinical Nutrition, potrjuje, da so imeli ljudje, ki so uživali veliko hrane, bogate z vitaminom C, manj gub in manj težav s kožo, ki jih povezujemo s starostjo (starostna znamenja, suha koža …).


- Vnesite v telo dovolj vode in ne pretiravajte z alkoholom. Eden ključnih dejavnikov, ki vplivajo na videz vaše kože ter s tem na vaš videz na splošno, je vsekakor količina vode, ki jo popijete. Poskrbite za to, da v svoje telo vnesete dovolj tekočine, pri tem pa upoštevajte dejstvo, da alkoholnih pijač ne smemo šteti v to kategorijo. Ravno nasprotno – zaradi pretiranega pitja alkoholnih pijač se boste hitreje postarali.

PRAVILNA NEGA S PRAVIMI IZDELKI 

- Ne pozabite na piling. Z luščilnimi sredstvi s kože odstranjujete odmrle kožne celice, zato naj bi ga izvajali vsaj enkrat tedensko. Pazite pa, da piling ni pregrob, saj lahko v tem primeru dosežete ravno nasprotni učinek.


- Retinol vas bo navdušil. Če imate v svoji omarici le en izdelek proti staranju, naj bo takšen, ki vsebuje retinol. Ta 'čudežna' sestavina, ki je pravzaprav derivat vitamina A, ima odlične sposobnosti obnavljanja celic in spodbuja nastajanje kolagena.

- Poskrbite za svoje roke. Roke so tisti del našega telesa, na katerem se znaki staranja najprej pokažejo. Vsakodnevno jih zaščitite s kremo z zaščitnim faktorjem in poskrbite za to, da bodo vedno dobro navlažene.

- Pravilno vlažite kožo. Še tako draga vlažilna krema vam ne bo dosti pomagala, če je ne boste pravilno uporabljali. Nanašati jo morate na čisto kožo, ki pa naj ne bo povsem suha. Idealno je, če kremo nanesete v treh minutah po tem, ko ste se oprhali, saj jo bo tako vaša koža laže vpila.


POSKRBITE ZASE

Ne glede na to, kako skrbite zase, za svoj videz in za svojo kožo, je nekaj gotovo: če boste pod stresom ali nenaspani, vam ne bo nič pomagalo, da ne bi bili videti izčrpani in starejši, kot ste. Poskrbite za to, da dovolj spite in da stres, ki je neizogiben spremljevalec današnjega časa, nekako odpravite – odpravite se na dolg sprehod, ukvarjajte se s športom, bodite aktivni. Če boste srečni in zadovoljni s svojim življenjem, boste videti odlično, ne glede na to, koliko pomladi štejete.

prejšnji članek
Čudežna moč zemlje, povežite se z njo!
Zdravje
Čudežna moč zemlje, povežite se z njo!
naslednji članek
Princu Harryju to storila pred vsemi
Svet slavnih
Princu Harryju to storila pred vsemi