Sladke
Borovničeva torta iz kvašenih palačink
Sestavine: 5 decilitrov mlačnega mleka, 2 jajci, žlica olja, ½ žličke soli, 2 žlici sladkorja, 25 dekagramov moke, ščepec pecilnega praška, ½ kocke svežega kvasa, kokosova maščoba za pečenje, 4 decilitri sladke smetane za stepanje, 100 gramov jedilne čokolade, 2 žlici sladkorja v prahu, 160 gramov svežih ali zmrznjenih borovnic, 60 gramov masla, 2 žlici rjavega sladkorja
Najprej pripravite čokoladno kremo. Sladko smetano postavite na rahel ogenj in vanjo strite na koščke nadrobljeno čokolado in sladkor v prahu. Mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi, nato jo odstavite z ognja. Ko se zmes ohladi, jo postavite v hladilnik za vsaj tri ure. Ohlajeno smetano s čokolado stepite kot običajno sladko smetano.
Nato pripravite kvašene palačinke. V posodo dajte jajci in sladkor ter zmes gladko umešajte. Dobro presejano moko s pecilnim praškom, soljo, oljem in mlekom dobro stepite z električnim mešalnikom. V maso nadrobite kvas in ponovno stepite. Pustite na sobni temperaturi približno dvajset minut, da začne masa vzhajati. V ponvi razpustite košček kokosove maščobe. Testo še enkrat gladko razmešajte, potem pa ga z zajemalko nalijte v ponev. Ker je masa gostejša, se bo težje razlivala po ponvi, palačinke pa bodo debelejše od običajnih, zato jih pecite nekoliko dlje.
Za borovničev preliv dajte v ponev maslo in ga raztopite. Dodajte rjavi sladkor in mešajte, dokler sladkor ne karamelizira. Dodajte sveže ali odtaljene borovnice ter mešajte še približno pet minut. Nato odstavite z ognja. Palačinke namažite s čokoladno kremo in nalagajte palačinko na palačinko. Po zadnji palačinki prelijte borovničev preliv in torto za eno uro postavite na hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.