Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

To fotografijo je facebook odstranil

18. 5. 2016; 04.56
Avtor: C. R.
otrok sporno

foto: Facebook

Družbeno omrežje Facebook se je znašlo pod plazom kritik, ker je zaradi »neprimerne vsebine« prepovedalo objavo fotografije Heather Whitten.

Fotografijo moškega, ki v naročju drži dečka, je pred dvema letoma posnela poklicna fotografinja Heater Whitten in se je hitro razširila po družabnih omrežjih, poročajo britanski mediji. Uporabniki pa večinoma niso opazili zgodbe, ki se skriva v ozadju - brezpogojne ljubezni med očetom in sinom. 

Fotografinja je namreč v objektiv ujela soproga in hudo bolnega sina, ki se je zaradi okužbe s salmonelo boril z izjemno povišano temperaturo in slabostjo. Soprog ga na fotografiji hladi z vodo, da bi mu na tak način znižal visoko telesno temperaturo. Kasneje je moral deček na urgenco, kjer so zdravniki odkrili okužbo, pred tem pa je njegov oče Thomas ure preživel z njim pod tušem. 

Ker je facebook prepovedal objavo fotografije, se je zdaj Heather odločila, da zgodbo pove še enkrat. "Moja družina je morda drugačna kot vaša. Vendar to ne pomeni, da je vaša pot boljša kot moja. Morda niste nikoli fotografirali svoje družine na takšen način, kot jo fotografiram jaz. Vendar vam to ne daje pravice, da me utišate. Da mi vzamete pravico do tega, da delim našo izkušnjo brez cenzure," je dejala fotografinja.

prejšnji članek
Preverite ali se znate soočati s konflikti?
Zdravje
Preverite ali se znate soočati s konflikti?
naslednji članek
Kako se pravilno briti?
Moda&Lepota
Kako se pravilno briti?
#nasazenazenska
nasazenazenska