pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

Hitri prigrizki za potešitev lakote

17. 6. 2016; 07.30
Avtor: Š. K.
uvodna

foto: Thinkstock

Čeprav je včasih težko, vam bo v veliko pomoč, če si boste prigrizke pripravili že doma. Ker gre za preproste recepte in jedi, jih naredite nekaj dni vnaprej in jih shranite v hladilniku ali shrambi.

Domači grški jogurt


Preden se odpravite od doma, si pripravite grški jogurt brez maščob. Ker jogurt slovi po tem, da je malce dražji, si ga pripravimo sami. Kupimo večjo količino gostega navadnega jogurta. Pripravimo si večjo skledo, na katero namestimo gosto cedilo. Čez cedilo položimo sterilno krpo ali široko gazo. Nato v cedilo stresemo jogurt. Pustimo, da se jogurt približno dve do tri ure odceja (odvečna tekočina bo odtekla v skledo). Po dveh do treh urah vsebino v cedilu dobro premešamo in pustimo še kakšno uro, da odteče še malo tekočine. Postopek po potrebi ponavljamo, dokler v cedilu ne ostane gost, kremast jogurt. Tako ga lahko prelijete v manjše kozarčke. Nato si za malico lahko pripravite domači grški jogurt, ki ga osvežite s sadjem in mu dodate malce stevie. Odličen bo tudi z žlico medu in orehi.

Čudovita albuminska skuta
Ker je rahlo sladkasta in vsebuje veliko proteinov in malo ogljikovih hidratov, bo odlična alternativa sadnim jogurtom z več maščobe. Na skuto potresite cimet, ji dodajte malce naribanega jabolka in uživajte v okusni malici.

prejšnji članek
Barvne kombinacije, ki vzbujajo pozornost
Moda&Lepota
Barvne kombinacije, ki vzbujajo pozornost
naslednji članek
S kom si delijo postelje češki nogometaši?
Svet slavnih
S kom si delijo postelje češki nogometaši?