foto: Thinkstock
Domači grški jogurt
Preden se odpravite od doma, si pripravite grški jogurt brez maščob. Ker jogurt slovi po tem, da je malce dražji, si ga pripravimo sami. Kupimo večjo količino gostega navadnega jogurta. Pripravimo si večjo skledo, na katero namestimo gosto cedilo. Čez cedilo položimo sterilno krpo ali široko gazo. Nato v cedilo stresemo jogurt. Pustimo, da se jogurt približno dve do tri ure odceja (odvečna tekočina bo odtekla v skledo). Po dveh do treh urah vsebino v cedilu dobro premešamo in pustimo še kakšno uro, da odteče še malo tekočine. Postopek po potrebi ponavljamo, dokler v cedilu ne ostane gost, kremast jogurt. Tako ga lahko prelijete v manjše kozarčke. Nato si za malico lahko pripravite domači grški jogurt, ki ga osvežite s sadjem in mu dodate malce stevie. Odličen bo tudi z žlico medu in orehi.
Čudovita albuminska skuta
Ker je rahlo sladkasta in vsebuje veliko proteinov in malo ogljikovih hidratov, bo odlična alternativa sadnim jogurtom z več maščobe. Na skuto potresite cimet, ji dodajte malce naribanega jabolka in uživajte v okusni malici.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.