pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

Kopel z organsko soljo dela čudeže!

18. 6. 2016; 04.00
Avtor: NN
kopel

Dodatna pomoč je tudi kopel, vendar si jo pripravite po receptu dr. Lu Li. foto: Arhiv Svet24

Vroča kopel s soljo, puranje meso, energijski sadni napitki in še marsikaj so lepotne skrivnosti igralke Jennifer Lawrence. Sila preproste so, tako da nimamo nobenega izgovora, da jih ne bi mogli preizkusiti tudi sami. Sploh ker je rezultat prepričljiv: žareč nasmeh in idealna koža.

Da boste imenitne v oblačilih, kot jih nosijo hollywoodske sirene, posnemajte tole Jennino zvijačo: preden zlezete v obleko, se okopajte v kopeli, ki ste ji dodali magnezijev sulfat, vrsto kopalne soli. V njej uživajte vsaj 20 minut, nato pa se ne otirajte z grobo brisačo, ampak vodo na sebi le narahlo popivnajte. Kopel z dodatkom organske soli ima kopico blagodejnih učinkov na kožo – od tega, da preganja napetost iz mišic, izboljša cirkulacijo, očisti kožo in zdravi manjša vnetja, do tega, da nahrani suho kožo in jo naredi žametno in mehko.

Pozabite na hitre diete!

Temu obredu naj sledi, tako vsaj svetuje Lawrenceova, nekaj minut za vzpostavljanje notranjega ravnovesja. »Če boste v harmoniji sami s seboj, se bo to odražalo tudi navzven,« je prepričana. Takšno ravnovesje sama, denimo, črpa tudi iz zdrave hrane, ki ji daje energijo in je ne napenja. Njen jedilnik vsebuje pusto puranje meso, šparglje, ki so polni vitaminov in mineralov ter imajo diuretične lastnosti, jajca in lahke juhe, čez vse to pa ne pozabi spiti veliko vode in občasno kamiličnega čaja, ki pomirja živce. Po velikih prireditvah pa si za regeneracijo privošči še beljakovinski šejk, v katerega nujno zameša korenje in ingver.

Vzela si bo leto dni odmora.

Nasvet za vitko linijo

Kaj pa svetuje Jennifer Lawrence za ohranjanje vitke linije? Nikakor ne hitrih diet! »Sama sem zadovoljna s tem, da nisem koščena. Nekatere igralke so dandanes videti že prav grozljivo suhe. Jaz imam raje kak kilogram več, kot pa da bi z nepremišljenim hujšanjem za filmske vloge ogrozila svoje zdravje,« je trdno prepričana. Dodaja, da za lepo postavo skrbi kar s telovadbo. »Zelo redko se hvalim s tem, kako telovadim, saj v resnici to počnem nerada. Je pa gotovo dober občutek, kadar je tvoje telo v dobri pripravljenosti, in že zato se je vredno malo prisiliti k gibanju.«

Jannifer Lawrence si redno privošči kopel.

Pilates za lepo držo

Jennifer redno hodi na jogo, pilates in dela raztezne vaje za hrbet, ki izboljšajo držo – ta pa je odločilna za dober nastop na rdeči preprogi pred bliskavicami fotografov.  

prejšnji članek
Preprečimo spahovanje
Zdravje
Preprečimo spahovanje
naslednji članek
Izberite pravi modrček
Zdravje
Izberite pravi modrček
#nasazenazenska
nasazenazenska