profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako boste premagali lenobo

4. 2. 2022; 04.00
Avtor: K. S.
dreamstime_xxl_137521500

Premagajte lenobo s pravo strategijo. foto: Dreamstime

Želite končno nehati zavlačevati s stvarmi v življenju in se premakniti dalje? Obstajajo metode, ki vam lahko pri tem pomagajo.

Vsi vemo kako je, ko nas napade lenoba in tako znova in znova izrečemo stavek »To bom naredila jutri«. Ko bi ta zloglasni jutri vsaj kdaj prišel. Že res, da včasih za določene zadeve enostavno nimamo več energije, a mnogokrat ni za to krivo nič druga kot naša lenoba.

Želite postati bolj produktivni in posledično bolj uspešni? James Frankton ima za vas rešitev: 5 hitrih strategi, s katerimi boste premagali lenobo in nehali odlašati.

  1. Strategija: Ustvarite načrt

James pravi, da le primerna priprava prepreči slabo izvedbo in še kako prav ima. Če se zavedate, kaj vas čaka in predvsem kaj morate narediti, si lahko dan temu primerno tudi organizirate. Vzemite list papirja in kuli ter si po alinejah zapišite, kaj vse morate jutri postoriti. Predpriprava je namreč ključ do uspeha.

  1. Strategija: Veliko zadolžitev razdelite na več manjših

Vsako obveznost lahko razdelite na njene manjše dele, manjše zadolžitve, s katerimi boste lažje dosegli tisto glavno. Ni vam treba vsega narediti z eno veliko potezo (v resnici je to večkrat nemogoče), ampak z več manjšimi, ki so tudi manj stresne. Zapišite si glavno zadolžitev in nato pod njo alineje, kaj vse morate narediti, da to uspešno opravite. Nato te alineje razdelite po dnevih.

  1. Strategija: Imejte časovni okvir

Odličen način premagovanja lenobe in prestavljanja obveznosti je določanje časovnih okvirjev. Dajte si jasne roke, ki se jih morate držati, določite pa tudi količino časa, ki jo določeni stvari posvetite. Na primer študent si lahko zastavi 2 uri učenja na dan namesto 12 ur učenja en dan pred izpitom.

  1. Strategija: Ne pozabite na moč »mikro-dela«

Vsekakor, počitek in čas zase so še kako pomembni in tako si jih nujno vsak dan tudi privoščite. A kolikokrat preprosto gledate v zrak in po ure ne delate ničesar? Nikar ne izhajajte iz prepričanja, da v 10 minutah ne morete narediti ničesar pomembnega. V resnici lahko veliko, če le veste, KAJ morate narediti.

  1. Strategija: Odstranite motnje

Bodimo iskreni, motnje so v resnici naš glavni problem. Pri tem seveda govorimo o telefonih in televiziji. Kaj hitro lahko za vsaj kakšno uro pristanemo na družbenih omrežjih, kjer delamo nič druga kot podrsavamo po ekranu ali gledamo epizodo za epizodo novo odkrite serije. Ko veste, da se morate nečemu posvetiti (učenje, pisanje poročil itd), nujno umaknite vse motnje, ki vam lahko vzamejo fokus. Te imajo svoj prostor v vašem prostem času in ne času dela.

prejšnji članek
To so umetniška dela, ki jih ustvarja Anže Ipavic (Kmetija)
Resničnostni šovi
To so umetniška dela, ki jih ustvarja Anže Ipavic (Kmetija)
naslednji članek
Preprosti pomlajevalni serumi za vse tipe kože
Moda&Lepota
Preprosti pomlajevalni serumi za vse tipe kože