pomlad
Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko sebe postavite na prvo mesto

ukc ljubljana m24 sr
Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k dobavitelju

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Večno nezadovoljstvo in praznina – kako si pomagati?

13. 9. 2023; 04.00
Avtor: Vesna Meško
ženska

Ženska foto: Pexels

Ljudje so pogosto nezadovoljni, ker vidijo zgolj tisto, česar nimajo in ne cenijo tega, kar imajo.

Ste srečni in zadovoljni s svojim življenjem ali nenehno hlastate po tistem, česar nimate? Slednje vodi v nenehno nezadovoljstvo in polnjenje praznine, ki jo v resnici, s takšnim načinom blaženja nemira, nikoli ne boste zapolnili.

Kakopak je modro imeti cilje. Človek brez ciljev je kot barka brez vetra. Volja in predanost sta ključni orodji s katerima lahko uresničujemo svojo vizijo, pa najsi govorimo o ljubezni, materialnih dobrinah ali stvareh, s katerimi si širimo obzorja in polnimo dušo. Žal pa je pogosto tako, da pot do cilja osrečuje bolj, kot stanje na vrhu stopnic. Si srečen, ko dosežeš zastavljene cilje? Žal ne, če pogled na osvojeno hipoma zbledi, želja po novem pa znova glasno skeli v prsih.

ženska foto: DReamstime

Ste bolni? Če niste, potem skušajte okusiti hvaležnost, da vam je dano največje bogastvo – zdravje. Dni ne preživljate na bolnišničnih hodnikih, pred jutranjo kavo ne preštevate zdravil, ki jih je potrebno zaužiti čez dan, lahko uživate v naravi, tečete, plešete, srkate zrak v pljuča in se brez bolečin gibate. Ne pozabite, za mnoge našteto ni samoumevno. Če sodite med tiste, ki jim slednje ni dano, zagotovo drugače vidite svet okoli sebe in cenite že preprost dan, ko vas ne prežema bolečina.

Bijete bitko za golo preživetje? Ste brez strehe nad glavo? Ne veste, kje boste spali in kaj boste danes jedli? Ne veste, kako pogledati v oči lačnim otrokom ali sodite med tiste, ki sanjarijo o tem, da jih bo tisti novi modni dodatek zagotovo spravil v boljšo voljo? Vsaj za en dan, če ne več. Umirite se. Ozrite se okoli sebe in bodite hvaležni, da življenjska pot za vas ni bila prestrma in naložena bremena pretežka. Mnogi si ne želijo doživeti jutrišnjega ne. Morda bo vaše srce polnejše, če boste košček svoje sreče delili z njimi.

ženska v parku foto: pixabay

Svet ni bil in nemara nikoli ne bo pravičen, razlike med družbenimi sloji zevajo kot gromozanska črna luknja. A ni zgolj denar tisti, ki med nas slika vidne razlike. Nekdo se ponaša z materialnim bogastvom, a ga načenjata zdravje in nesreča v ljubezni, drugi z luknjo na bančnem računu poka od zdravja, tretji obupuje od osamljenosti in hrepenenja po ljubezni, četrti pa si polni srce s hvaležnostjo in srečo, za vse dobro, kar ga obdaja. In prav to je recept za polnjenje praznine. Prenehajte si zatiskati oči in iskati temo tudi tam, kjer sije sonce. Ozrite se v svet, zazrite se vase in predse iskreno razgrnite vse tisto, zaradi česar ste lahko srečni, zadovoljni, radostni, veseli, hvaležni. Verjamem, da vas bo presenetilo, za kaj vse ste bili doslej slepi.

ženska foto: profimedia

Morda vas zanima še:

Življenje brez prijateljev

prejšnji članek
Taylor Swift je velika zmagovalka glasbenih video nagrad MTV
Svet slavnih
Taylor Swift je velika zmagovalka glasbenih video nagrad MTV
naslednji članek
Richard Clayderman prihaja v Slovenijo
Kultura
Richard Clayderman prihaja v Slovenijo