kokosi (2) Svet24.si

Bodo morale biti kokoši res prijavljene in ...

kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Mladoletna kolesarka umrla po trku s tovornjakom

Petra Grah Lazar Necenzurirano

Šefica NPU ima novo službo z bajno plačo, ...

David Urankar, Liza Praprotnik, Andreja Gregorič, Panorama Reporter.si

Panorama, škandalozna polomija TV Slovenija: ...

legat Ekipa24.si

Grozno: Nemška legenda bo ostala brez jajca, ...

femme-fatale-2022 Njena.si

Tako je pri 43 v kopalkah videti Hajdi Korošec ...

doncic Ekipa24.si

Tukaj je odgovor! Dončić hrvaškemu zvezdniku, ...

Štipendija, ki uresničuje sanje
| Oglasno sporočilo

Štipendija, ki uresničuje sanje

Prejemnica štipendije Manja Pančur s predsednikom Rotary kluba Ljubljana Davidom Lukanovićem in Vladimirjem Pezdircem, nekdanjim predsednikom Rotary kluba Ljubljana.,

Rotary klub Ljubljana od leta 1989 podpira mlade s podeljevanjem štipendij za izjemne dosežke na študijskem področju. Letos sta prejemnika Manja Pančur in Matevž Matjašec, ki bosta prejela štipendiji v skupni vrednosti 14.000 €.

Oba dobitnika blestita na svojih področjih. Manja Pančur je s sedmimi leti začela igrati prečno flavto na glasbeni šoli Nazarje. Srednješolsko izobraževanje je nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Trenutno zaključuje dodiplomski študij koncertne smeri flavta na Univerzi za upodabljajočo umetnost na Dunaju. Tekom procesa izobraževanja je bila prejemnica številnih nagrad, redno pa se udeležuje tudi dodatnih izobraževanj. Štipendija, v vrednosti 10.000 € bo odlična popotnica za nadaljnji študij. Štipendijo Rotary kluba v vrednosti 4.000 € prejme še Matevž Matjašec, ki se je po uspešno opravljeni maturi na gimnaziji Šentvid odločil za študij fizike na King's College. Prva dva letnika je opravil z odliko in se uvrstil med najboljših 5 % študentov generacije. Projektno sodeluje tudi z Inštitutom Jožefa Štefana v Ljubljani.

Foto: Herman & partnerji - Matevž Matjašec se je podelitve udeležil preko spleta.

Za dober namen se je letos v Unionski dvorani zavrtelo kar 200 gostov. Ples je pripravila rotarijska ekipa pod predsedniško taktirko Davida Lukanoviča, letošnjega predsednika Rotary klub Ljubljana. »Cilj Rotary organizacije je pomagati v vsakdanjem življenju. Skladno s tem ciljem se trudimo, da bi nadarjenim in perspektivnim dijakom in študentom odprli vrata do lepše prihodnosti. Zato smo izjemno ponosni, da vsako leto podeljujemo štipendije mladih talentom. S štipendijami želimo mlade podpreti na njihovi študijski poti na priznanih ustanovah in pri razvoju strokovnih znanj. Saj veste, na mladih svet stoji,« so povedali pri Rotary klubu Ljubljana.