Tinca Vomer, Večerja za 5 foto: Planet TV
Gledalci oddaje Včerja za 5 ste izpostavili željo, da bi bilo ocenjevanje mnogo smotrnejše, če tedenske skupine ne bi zajemale udeležencev z mešanimi prehranjevalnimi navadami. Vsi tekmovalci namreč niso vsejedci, vegani, vegetarijanci, mesojedci in posamezniki z intolerancami in alergijami pa težko podajo optimalno oceno za jedi, ki jih ne uživajo.
Je pa v drugi oddaji kljub usmerjenosti k veganskim prehranjevalim navadam presenetila Tinca Vomer, ki je svojim gostom Juretu, Boštjanu, Slavici in Marku postregla z glavno mesno jedjo. »Šokirani smo bili. Prišli smo k veganki, dobili pa tri vrste mesa,« je dejal Jure in pojasnil, da bi to lahko pričakovali od njega in Marka, od Tince pa zagotovo ne.
Njena specialiteta so namreč veganske jedi, ki so tako mojstrsko pripravljene, da jih marsikdo zamenja za mesne, zato je bilo nekako pričakovati, da bo predstavitev potekala v tej smeri. In zakaj se je odločila drugače? »Ker vem, da imajo moji gostje radi meso, ne vem, zakaj bi jim vsiljevala svoje mišljenje. Zdi se mi, da jih veliko prej pridobiš na vegansko stran oziroma, da bolj posežejo po veganski hrani, s tem, da jim pokažeš, da se lahko vegansko dobro je. Zato sem danes pripravila tudi seitan, ne samo zase, ampak tudi za njih, da bodo lahko naredili primerjavo in poskusili, da se lahko tudi vegansko dobro je,« je svoj vidik pojasnila 32-letnica iz Podvelke, ki pa se kuhanja ni učila le od tete Kovačeve, ki jo je omenila v oddaji, pač pa tudi od največjih mojstrov. Tinca se je namreč učila od zvezde slovenskega kuhanja Ane Roš in priznanega razvijalca slovenske vrhunske kulinarike Janeza Bratovža.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.