Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Večerja za 5: Veganka Tinca se je učila pri Ani Roš

12. 4. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
tinca-vomer, večerja-za-5

Tinca Vomer, Večerja za 5 foto: Planet TV

Čeprav je Tinca mojstrica v pripravi veganskih jedi, je imela posluh tudi za mesojedce. Druščini oddaje Večerja za 5 je postregla z bogato mesno jedjo in prejela vrtoglavo oceno.

Gledalci oddaje Včerja za 5 ste izpostavili željo, da bi bilo ocenjevanje mnogo smotrnejše, če tedenske skupine ne bi zajemale udeležencev z mešanimi prehranjevalnimi navadami. Vsi tekmovalci namreč niso vsejedci, vegani, vegetarijanci, mesojedci in posamezniki z intolerancami in alergijami pa težko podajo optimalno oceno za jedi, ki jih ne uživajo.

Je pa v drugi oddaji kljub usmerjenosti k veganskim prehranjevalim navadam presenetila Tinca Vomer, ki je svojim gostom Juretu, Boštjanu, Slavici in Marku postregla z glavno mesno jedjo. »Šokirani smo bili. Prišli smo k veganki, dobili pa tri vrste mesa,« je dejal Jure in pojasnil, da bi to lahko pričakovali od njega in Marka, od Tince pa zagotovo ne.

V šestem tednu je goste razvajala Tinca Vomer. foto: Planet TV

Njena specialiteta so namreč veganske jedi, ki so tako mojstrsko pripravljene, da jih marsikdo zamenja za mesne, zato je bilo nekako pričakovati, da bo predstavitev potekala v tej smeri. In zakaj se je odločila drugače? »Ker vem, da imajo moji gostje radi meso, ne vem, zakaj bi jim vsiljevala svoje mišljenje. Zdi se mi, da jih veliko prej pridobiš na vegansko stran oziroma, da bolj posežejo po veganski hrani, s tem, da jim pokažeš, da se lahko vegansko dobro je. Zato sem danes pripravila tudi seitan, ne samo zase, ampak tudi za njih, da bodo lahko naredili primerjavo in poskusili, da se lahko tudi vegansko dobro je,« je svoj vidik pojasnila 32-letnica iz Podvelke, ki pa se kuhanja ni učila le od tete Kovačeve, ki jo je omenila v oddaji, pač pa tudi od največjih mojstrov. Tinca se je namreč učila od zvezde slovenskega kuhanja Ane Roš in priznanega razvijalca slovenske vrhunske kulinarike Janeza Bratovža.

Pojedina pri Tinci. foto: Planet TV

Pripravila je tri vrste mesa foto: Planet TV

Tinca je pripravila tudi sejtan, če bi ga morda kdo želel poizkusiti. foto: Planet TV

prejšnji članek
Nicole Kidman presenetila z osebnostjo, ki javnosti ni znana
Svet slavnih
Nicole Kidman presenetila z osebnostjo, ki javnosti ni znana
naslednji članek
Maja in Janez Hočevar Rifle imata malce drugačen zakon
Svet slavnih
Maja in Janez Hočevar Rifle imata malce drugačen zakon