franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Igralec ali tekmovalec? To je resnica o zmagovalcu Kmetije

16. 12. 2022; 07.00
Avtor: Vesna Meško
tom-zupan

Tom Zupan foto: POP TV

Tom Zupan je tedne v šovu Kmetija namenoma preživljal s svojem 'mehurčku' in uresničil popolnoma vse, kar si je zadal. Čeprav je zaradi zmage široko nasmejan, iskreno priznava, da ob ogledu oddaj nima le pozitivnih občutkov. Kaj ga je presenetilo, kdo ga je razočaral in kako je prišel do titule zmagovalca Kmetije 2022?

»V Kmetiji ima vsak dobre in slabe trenutke, pritisk v šovu je res kar precejšen, a mislim, da če se ga lotevaš z nasmehom, je veliko lažje premagljiv. Sam sem vedno poskušal najti pozitivne stvari v vsem in se kar se da zabavati,« nam je na začetku klepeta pojasnil Tom Zupan, ki ga zmaga v šovu ni presenetila, saj se je proti njej namenil že s tistim trenutkom, ko je stopil na posestvo. Tomova pot je pravzaprav sila zanimiva, saj tesno prepleta njegov karakter in igro, ki bi jo težko posplošili kot taktiko, saj je potrpežljiv in prijeten tudi v resničnem življenju. Je pa res, da se je vseskozi dobro zavedal, kako pomembno je, da ostane malce neviden, da ne izstopa ter da ohranja dobre medsebojne odnose. Tudi tega, da ga od blizu in daleč snemajo kamere in da ga bo po televiziji spremljalo na tisoče gledalcev ni pozabil, kar je hkrati tudi razlog, da se ni preveč obremenjeval, ko so ga vpletli v romanco, ki se je odvila zgolj v domišljijskem svetu enega izmed tekmovalcev.

Tom Zupan je postal zmagovalec Kmetije 2022 foto: POP TV

Vabljeni k branju intervjuja z zmagovalcem Kmetije 2022 …

Tom, ko se danes ozreš na prehojeno pot, kaj bi rekel, da je bilo ključno, da si prišel tako daleč?

Mislim, da je bil ključ pri mojem načinu igre ostati dober z vsemi in se nikomur ne zameriti, hkrati pa ostati v nekem fiksnem zavezništvu, kjer bomo držali skupaj.

Da si prijazen in spoštljiv tudi v zasebnem življenju, si nam že zaupal, pa bi rekel, da je bilo to uporabo tudi kot del taktike? Si se ukvarjal s psihologijo sotekmovalcev ali temu nisi posvečal pozornosti?

S psihologijo samih tekmovalce se nisem veliko ukvarjal. Mislim, da bi tako igro težko igral skozi celotno Kmetijo. Sem pa poskušal biti uvideven do vseh.

Mnogi tekmovalci pravijo, da je v šovu najtežje prestati psihične izzive in pritiske. Kako si sam doživel ta del? Je bila zate Kmetija tudi psihična preizkušnja?

Kmetija je bila zame in za vse tekmovalce psihična preskušnja. Težko je v omejenem času in zaprtem prostoru sprejemati hitre in pametne odločitve, poleg tega pa imaš v glavi, da vsak tvoj korak spremlja tisoče gledalcev po vsej Sloveniji.

Tom Zupan foto: POP TV

Bi rekel, da si imel v Kmetiji zaveznike ali si v resnici sam igral igro?

V šovu Kmetija potrebuješ zaveznike, a vedno moraš imeti tudi samo svoj plan, zmagovalec lahko namreč postane samo eden. Se pa po ogledu nekaj oddaj ( nisem gledal vseh), tudi jaz sprašujem ali sem imel zaveznike.

Zaradi koga ti je bilo v izolaciji lažje in kdo izmed tekmovalcev je vplival na to, da se nisi počutil najbolje?

Kaj pa vem, v izolaciji sem imel veliko lepih trenutkov z vsemi tekmovalci, z marsikaterim pa tudi slabe. Mislim pa, da ne bi mogel izpostaviti ene osebe zaradi katere sem se imel slabo. Vem pa, da me je zadnji teden najbolj v dobro voljo spravil Damjan, saj je prava pojava.

Kaj si v izolaciji najbolj pogrešal?

V izolaciji sem najbolj pogrešal svoje bližnje in prijatelje.

Tom Zupan foto: POP TV

Spremljaš sedaj šov po televiziji? Si morda kakšno stvar doživel drugače, kot je bila prikazana v oddajah?

Da občasno pogledam kakšno oddajo in moram reči, da sem presenečen, kolikokrat so se me moji »zavezniki« hoteli znebiti. Prav tako sem bil razočaran nad izjavami Andreje, s katero sem mislil, da imava razčiščeno, da sva samo prijatelja (to je meni namreč tudi v šovu govorila), v kamero pa je povedala vse drugo.

Kaj ti pomeni zmaga in kako nameravaš porabiti denarno nagrado?

Zmaga mi pomeni potrditev, da sem sposoben priti do kateregakoli cilja, ki si ga postavim. Nagrado pa bom porabil, ko se pojavi prava priložnost oz. ideja za odprtje podjetja ali pametno investicijo, do takrat pa mislim, da bo varno spravljen.

Kako so se domači odzvali, ko si jim razkril veselo novico o zmagi?

Po vrnitvi domov, so za trenutek ostali brez besed. Ko so pa so spoznali, da sem res zmagal, pa so mi seveda vsi iskreno čestitali. Kasneje so za zmago izvedeli še prijatelji in upam, da niso njihove krike takrat slišali vsi sosedje. (smeh)

Kakšnih odzivov si sedaj deležen zaradi udeležbe v šovu? Si morda doživel kakšno nenavadno prigodo s strani gledalcev?

Deležen sem zelo pozitivnih odzivom, redko kje zaznam kakšno kritiko. Za enkrat ni bilo še nič tako nenavadnega, da bi lahko zadevo izpostavil.

Vas zanima, kdo je pred POP TV-jem in vsemi mediji razglasil, da je v šovu Kmetija slavil zmago Tom Zupan? To čast si je vzel ta mladi fant iz Prekmurja ...

Tom Zupan

Tom Zupan foto: POP TV

prejšnji članek
Sanjski moški komentiral izjavo, da je čustveno nezrel
Resničnostni šovi
Sanjski moški komentiral izjavo, da je čustveno nezrel
naslednji članek
Kmetija: Tomu je uspelo, na zmago je ciljal že na začetku
Resničnostni šovi
Kmetija: Tomu je uspelo, na zmago je ciljal že na začetku