Barbara Nonis foto: edit: njena.si
Si tudi vi želite pripraviti tako čudovite makrone, kot Barbara Nonis, ki je s svojim izdelkom dobesedno obnorela sodnike šova MasterChef? Medtem ko se Barbari njeno delo ne zdi nič posebnega, je v gledalcih vzbudila močno željo po tem, da se izdelave lotijo tudi sami. Če ste med njimi tudi vi, ste na pravem mestu.
Za pripravo makronov z lososovo peno in kaviarjem vas v nadaljevanju čaka podroben recept, medtem ko vam bo v spodnjem videu Barbara predala trike, skrivnosti in pomembne napotke, s pomočjo katerih boste izdelali popolne makrone. Kot boste videli, so slednji v videu napolnjeni s čokoladno kremo, tako da se lahko sami odločite, ali vam je ljubša izdelava slaščice ali slanega prigrizka.
Ogled videa vsekakor priporočamo, v njem se namreč Barbara prelevi v krasno učiteljico in podrobno prikaže, kako pripraviti fino mandljevo moko s sladkorjem, ki je ključna za uspeh.
Makroni z lososovo peno in kaviarjem
Za pripravo lososove pene boste potrebovali:
- 150 g dimljenega lososa
- 150 g kremnega sira mascarpone
- naribana lupinica ene limete
- 1 dl sladke smetane
- kaviar lososa
- vejica koprca
- sol, poper
Postopek priprave: Vse sestavine zmiksajte v nežno peno. Dodajte sol in poper po okusu.
Za pripravo testa za makronse boste potrebovali:
- 170 g večkrat presejane mandljeve moke
- 160 g sladkorja v prahu
- 120 g beljakov
- 110 g sladkorja
Postopek izdelave po korakih:
1. Zmešamo in presejemo sladkor v prahu ter mandljevo moko. Beljake stepemo v trd sneg in med stepanjem dodajamo kristalni sladkor v več presledkih. Čvrstemu snegu dodamo mandljevo moko s sladkorjem in umešamo na roke s spatulo.
2. Izvedemo macronage, tako da s spatulo zmes nanašamo na rob posode in nato počistimo v sredino posode. Ta postopek ponovimo tolikokrat, da lahko z maso napišemo številko 8, ne da bi se masa pretrgala.
3. Maso nato damo v dresirno vrečko in na pekač nabrizgamo male kupčke. Pladenj večkrat potresemo po pultu zato, da se izloči zrak iz nabrizganih kupčkov.
4. Makrone pečemo 10 minut na 170 stopinjah Celzija. Pustimo, da se ohladijo.
5. Na polovico ohlajenih makronov nabrizgamo peno iz dimljenega lososa, dodamo nekaj kaviarja in malo vejico koprca, nato pa jih pokrijemo s preostalimi makroni.
Barbarini makroni foto: Osebni arhiv
Barbarini makroni foto: Osebni arhiv
Barbarini makroni foto: Osebni arhiv
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.