sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Klepet z Anjo: MasterChef je obrnil moje življenje na glavo

18. 6. 2023; 08.00
Avtor: Vesna Meško
anja-fir, masterchef

Anja Fir foto: POP TV

Anja Fir je z vstopom v MasterChef naredila življenjski korak. Kaj je pustila za seboj, da bi našla odgovore, po katerih jo je spraševalo srce? Anjina zgodba ima kljub trudu in odrekanju srečen konec.

Anja Fir je tekom 9. sezone šova MasterChef opozarjala nase s samozavestnim kuhanjem, kreativnostjo, širino znanja in odličnimi vodstvenimi sposobnostmi. 29-letna ustvarjalka digitalnega marketinga je prišla v kuharsko oddajo z jasnim ciljem in ga tudi izpolnila. Kulinarični pustolovščini se je povsem predala in pod žarometi prišla do pomembnega spoznanja, da je kos svetu, ki jo je vse glasneje vabil v svoj objem. Finalistka šova si je med gledalci, sodniki in mnogimi sotekmovalci prislužila spoštovanje, koliko sebe je pravzaprav vložila v to zgodbo, pa si lahko preberete v spodnjem klepetu …

Anja s sotekmovalci. foto: POP TV

Anja, v MasterChef kuhinjo si prišla dobro podkovana, z večjo širino znanja, kot bi ga pripisali zgolj amaterskemu kuharju.  S kakšnim znanjem bi se še opremila, če bi vedela, kaj te čaka?

Vadila bi še več različnih tehnik in se posvetila izpiljevanju le-teh. Glede okusov in sestavljanja krožnikov sem imela že kar nekaj znanja, se mi pa zdi, da nisem pokazal vseh tehnik, ki bi jih lahko. 

Še pred pričetkom tekmovanja si se zavedala, da te čakajo težki izzivi. Kako danes gledaš na vse preizkušnje – je bilo še težje, kot si pričakovala?

Bilo je hkrati težko, a tudi zelo lepo. Nisem si predstavljala, kako bom dejansko delovala pred kamerami in pod pritiskom, a bo to sploh izziv, ki mu bom kos. Ampak sem se na to zelo, zelo hitro navadila. Na eni točki več ni bilo to samo tekmovanje, šov, ampak je bilo dejansko uživanje v kuhanju, kar se je res videlo pri zadnjih izzivih. 

Kralj izločitvenih testov pred slovesom. foto: POP TV

Tekom tekmovanj ste se dokazovali s kuharskim talentom, hkrati pa osvajali nova znanja. Koliko si se posvečala učenju izza kamere in katero osvojeno znanje se ti zdi najbolj dragoceno?

Učenju o kuhanju in poskušanju ter samemu kuhanju sem posvetila zelo veliko časa. Po večini snemanj vsaj eno uro in na proste dni zagotovo vsaj 3 ure. Pa potem še dodatno spremljanje raznih profilov na družbenih omrežjih, gledanje kuharskih serij in oddaj skupaj s tekmovalci. A to učenje ni bilo naporno, ni se mi zdelo zaman. Sem celo uživala! 

Uvrstila si se visoko, na kar si lahko izjemno ponosna. Kljub temu nemara ni najlažje, ko se zmaga tako blizu izmakne iz rok?

Jaz sem zelo ponosna sama nase, in na vse, kar sem dosegla. Nasproti sebe sem imela zelo močno "nasprotnico," ampak sva si obe pred finalom rekli, "dej, sej greva samo uživat, kar bo, pač bo."

Ni mi bilo težko, ker sva bili res enakovredni čez celotno tekmovanje in sem zelo vesela, da je Zala tista, ki je na koncu dvignila pokal. 

'Nisem si predstavljala, kako bom dejansko delovala pred kamerami in pod pritiskom.' foto: POP TV

Gledalci smo vas tekmovalce spremljali v kuharskem studiu. Nam zaupaš, kako ste ali kako si najpogosteje preživljala čas izven MasterChef kuhinje?

Izven kuhinje smo se večinoma družili med sabo, hodili na sprehode, kuhali skupne večerje, za mizico v dnevni sobi rezali Brie (v bistvu je bil Nik vedno zadolžen za to). Skupaj smo se učili, se veliko pogovarjali, največ seveda o hrani haha, gledali različne serije, oddaje in filme (tudi ne-kuharske!). Ampak vedno je bilo v našem vsakdanu nekaj kulinarike. 

Kako je MasterChef vplival na tvoje življenje? Kaj te je vodilo, do zamisli, da se podaš na to pustolovščino?

MasterChef je obrnil moje življenje na glavo. Kar naenkrat več nisem imela neke rutine, ki sem jo poznala, okoli sebe nisem imela "svojih" ljudi, nisem imela službe. Vse se je vrtelo samo okoli kuhanja. In to je bilo dejansko vse, kar sem želela, ko sem se prijavila. Da ugotovim, če je kuhanje res taka strast, a sem sposobna in dovolj kreativna, da preživim v tem svetu. 

Zala in Anja, sotekmovalki, danes pa tudi dobri prijateljici foto: POP TV

V oddaji si omenila, da bo kulinarika ostala del tvojega sveta. Ali to pomeni, da je zgodba, ki si jo pisala kot strokovnjakinja za anglistiko, končana?

Kot anglistka nisem nikoli zares delala, po spletu okoliščin sem se našla v svetu digitalnega marketinga. Na nek način bom to "službo" nadaljevala, veliko bom prisotna tudi v digitalnem svetu, a vendar je kulinarika tista, ki jo bom postavila na prvo mesto.  

V tekmovalni oddaji si se zelo dokazala in ta bleščeča MasterChef priponka te bo spremljala še kar nekaj časa. Kakšna vrata bi si želela, da ti odpre? Kje se vidiš v prihodnosti?

Zadovoljna sem, kako sem se dokazala v oddaji kot kuhar in da sem prikazala tudi svojo osebnost. Predvsem želim delati na različnih dogodkih in še postaviti pop-up restavracije. Prav tako pa me še vedno mika biti pred kamerami, sem se jih kar navadila, haha.

Zala in Anja s sodniki šova MasterChef. foto: POP TV

prejšnji članek
Uspešna vrnitev Kataye: Uresničila se mi je življenjska želja
Svet slavnih
Uspešna vrnitev Kataye: Uresničila se mi je življenjska želja
naslednji članek
Neisha žari kot še nikoli
Svet slavnih
Neisha žari kot še nikoli
#nasazenazenska
nasazenazenska