stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Zakaj Bine Volčič zelo rad hodi v restavracije?

11. 3. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
Bine Volčič

Bine Volčič foto: Promo foto

Bine Volčič se najraje odpravi v klasične domače gostilne in ne v fine restavracije. Ali ob njegovem sokoljem pogledu gostinci trepetajo in zakaj bi debelo pogledali, če bi videli kaj se kuha v njegovi domači kuhinji?

Bine Volčič je vpodkastu Sladko kisli svet s prijateljem in kuharskim mojstrom Gregom Repovžom poklepetalo številnih zanimivih temah iz gostinstva, ki so veliki večini gostom povsem tuje. Med drugim je denimo povedal, zakaj jo tako rad ob nedeljah mahne v gostilno.

»Jaz sem tisti, ki vedno kuha. Jaz kuham za družino, kuham za svoje goste, zato mi zelo paše, ko enkrat še nekdo zame nekaj skuha,« je pojasnil Bine in razložil, da se ob tem povsem sprosti in ne gleda pod prste kuharjem oz. ne ocenjuje krožnika in jedi, ki mu jo postrežejo. »To sem delal deset, petnajst let nazaj, ko sem še malo raziskoval, zdaj pa ne.«

Nekdanji sodnik šova MasterChef namreč najbolj uživa, ko gre v domačo gostilno, kjer z užitkom pomlati klasično jed. In kaj si najraje privošči? »Polnjene paprike ali pa ocvrt sir. Tega imam zelo rad. Pa tatarsko omako in ocvrt krompir. Ampak to tisi ocvrt sir, ki je ocvrt v olju, v katerem so se prej pekli kalamari. To, to rabim vsako nedeljo,« je iskreno pojasnil Bine in razložil, zakaj se potem kuharski mojstri visoke kulinarike ne lotijo priprave domačih jedi. »Mi smo ustvarjalci, mi ustvarjamo in ne vem, če bi bili mi kot kuharji zadovoljni, da bi naredil samo en dunajski zrezek. Pa ne gre za to, da je 'samo dunajc', ki je mimogrede zelo dober, ampak, ker hočemo več. Je pa res, da vsi radi jemo zelo preprosto.«

Bine je še omenil, da si ljudje zaradi njegove profesije malce napačno predstavljajo, kako dobro jedo pri njih doma, ampak da to seveda ni res. V njihovem hladilniku namreč ne boste našli eksotičnih sestavin. Včasih so denimo na njihovih krožnikih kar špageti s kupljeno omako.

Bine Volčič

Bine Volčič foto: Sladko-kisli svet

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Vzemite si čas in začutite sporočila srca in okolice
Horoskop
Tedenski horoskop: Vzemite si čas in začutite sporočila srca in okolice
naslednji članek
Delovna akcija: Celotne okolice kamere ne pokažejo
Resničnostni šovi
Delovna akcija: Celotne okolice kamere ne pokažejo
#obraziavenija
obraziavenija