stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Bine Volčič o množičnem drogiranju v gostinstvu

8. 3. 2024; 08.00
Avtor: V.M.
bine-volčič

Bine Volčič foto: Sladko-kisli svet

Kuharski mojster je presenetil s svojo iskrenostjo. Ker meni, da se o problematiki premalo govori, je izpostavil zlorabo drog med kuharji in gostinci.

Nekdanji sodnik šova MasterChef je bil nedavno gost v podkastu Sladko kisli svet, kjer je s prijateljem in kuharskim mojstrom Gregom Repovžom sproščeno poklepetal o številnih zanimivih temah iz gostinstva, ki so veliki večini gostom povsem tuje. Tekom pogovora sta se dotaknila tudi pereče teme o alkoholu in drogah, kjer pa je Bine Volčič s svojo odkritostjo osupnil celo sogovornika, saj je prijel bika za roge in brez dlake na jeziku razkril, kako obsežna je zloraba drog v gostinstvu. Najprej je obudil spomine na delo v Parizu, kjer je eden izmed delavcev v kuhinji z drogo oskrboval vse zaposlene, od glavnega, pa vse do najnižjega po hierarhiji, nato pa se je navezal še na situacijo v Sloveniji in pojasnil, da je tudi v Ljubljani oz. v vseh večjih mestih droge zelo veliko.

Bine Volčič in Grega Repovž v podakstu Sladko-kisli svet. foto: Sladko-kisli svet

»Jaz sem zelo hitro ugotovil, zakaj je toliko droge med gostinci, ampak mimogrede, sam v življenju še nisem poskusil droge, koke recimo, ki je najbolj aktualna. Tega mi nikoli ni bilo treba narediti,« je povedal in omenil, da je ekipa v Parizu drogo tako pogosto uživala, ker jih je napolnila z energijo, zaradi česar so lahko kljub napornim delavnikom odlično opravili svoje delo. Kot je pojasnil, pa so se predvsem ujeli v začaran krog, sodelavci so namreč uživali drogo, da bi lahko delali, delali pa so zato, da bi si lahko kupili drogo …

»To je zelo narobe. Meni tega nikoli ni bilo potrebno vzeti, ker sem vedel, da grem lahko kadarkoli domov, medtem ko je bil zanje to način življenja. Tam je namreč res tako, da še dvajset kuharjev zunaj čaka, kar je pomenilo, da si se moral prekleto potruditi, da si bil dober.«

Pa pri nas? Bine poudarja, da je tudi v Sloveniji droge veliko in to še zdaleč ne samo v gostinstvu. »Veliko je tega in to je narobe. Jaz mislim, da moramo govoriti o tem,« je dejal kuharski mojster in skušal na poslušalce vplivati z besedami, da za uspeh ne potrebujemo droge.

Celotnemu podkastu lahko prisluhnete spodaj …

prejšnji članek
Žan Serčič: 'Nekaj najlepšega je videti žensko, ki je srečna'
Svet slavnih
Žan Serčič: 'Nekaj najlepšega je videti žensko, ki je srečna'
naslednji članek
Skrito v raju: Igralka si želi, da bi gledalci poznali ozadje
Svet slavnih
Skrito v raju: Igralka si želi, da bi gledalci poznali ozadje