stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Kršitev pravil in odhod brez slovesa

8. 3. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
Aleš in Jasmina

Poroka na prvi pogled foto: edit: njena.si

Aleš in Jasmina eksperimenta ne bosta nadaljevala, razhod se je odvil ob neupoštevanju pravil oddaje Poroka na prvi pogled.

Letošnja sezona oddaje Poroka na prvi pogled je postregla z dramatičnimi situacijami, ki pa niso bile preproste niti za ustvarjalce oddaje. Da se bo pot Jasmine in Aleša hitro končala, je postalo jasno na medenih tednih in nemara nihče ni pričakoval, da bo par skušal zgladiti nesoglasja. Smo pa pričakovali, da se bo zgodba zaključila skladno s pravilnikom svetovno priljubljene licenčne oddaje.

Danski resničnostni šov Gift ved første blik ima franšizo po vsem svetu, rdeča nit šova je poroka z neznancem, je pa res, da se nekatera pravila od države do države razlikujejo. V Sloveniji se denimo ceremonije odvijajo vsak teden, medtem ko v ZDA pari podajo odločitev po osmih tednih skupnega življenja.

Aleš in Jasmina na svečani večerji eksperimenta Poroka na prvi pogled. foto: Planet TV

Ostajam / odhajam

Pa pari sploh lahko zapustijo projekt pred koncem eskperimenta? No, to v praksi ni ravno tako preprosto, je pa res, da je bilo že tekom prve sezone slovenske različice priljubljene oddaje Poroka na prvi pogled podano pojasnilo, na kakšen način lahko televizijski zakonci izstopijo iz eksperimenta. Slednje je mogoče ob soglasni odločitvi ženina in neveste, ki morata svoje stališče izraziti na ceremoniji. Udeleženca to storita z zapisom odhajam, ki ga predložita strokovnjakom.

Aleš pred zaključkom oddaje Poroka na prvi pogled. foto: Planet TV

A kot smo lahko videli v sinočnji oddaji, se je ceremonije udeležil zgolj Aleš, televizijski zakon pa se je končal s pojasnilom, da par eksperimenta ne bo nadaljeval. Da je slednje jasno, glede na dogajanje in razplet, so nam dejali tudi na Planet TV.

So torej ustvarjalci oddaje zaradi specifične situacije nekoliko razrahljali pravila in paru omogočili izhod brez dodatnih pretresov? Povsem verjetno. Zlasti, če je bila Jasmina trdno odločena, da je prav nič na tem svetu ne bo pripravilo do tega, da bi znova stopila pred kamere.

prejšnji članek
Čudovita preobrazba Brune iz Sanjskega moškega
Resničnostni šovi
Čudovita preobrazba Brune iz Sanjskega moškega
naslednji članek
Mednarodni dan žena: poziv k enakosti spolov
Svet slavnih
Mednarodni dan žena: poziv k enakosti spolov