stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled tokrat še bolj intenzivna!

25. 1. 2024; 07.00
Avtor: Vesna Meško
Poroka na prvi pogled 3

Poroka na prvi pogled foto: edit: njena.si

Eksperiment je bil tokrat pravi čustveni vrtiljak tudi za ekipo strokovnjakov. No, medtem ko je Timotej že vešč svoje vloge, pa sta Špela in Sonja osuplo spoznavali, da je projekt precej večji, kot se jima je zdelo z domačega naslonjača. Zakaj je imela Sonja krizo?

Psihologu in psihodiagnostiku Timoteju Strnadu je projekt Poroka na prvi pogled kakopak dobro znan, saj v njem sodeluje že tretjič. Je pa tudi sam kmalu pričel opažati, da so tokrat odnosi med akterji mnogo bolj intenzivni ter da so tudi sami strokovnjaki bolj poglobljeno vpeti v razvoj akterjev. Slednje je presenetilo zlasti novi članici ekipe, partnersko terapevtko Špelo Gornik in novinarko Sonjo Javornik, ki nam je zaupala, da se je z veseljem pridružila eksperimentu, a da se ji je tekom projekta zazdelo, da pa morda izzivu ne bo kos.

»Sodelovanja pri Poroki na prvi pogled sem se strašno razveselila. Izziv sem z veseljem sprejela, ker imam s televizijo že veliko izkušenj in sem jo v zadnjem času že malo pogrešala, ker so vedno tako bližnji prijatelji kot tudi tisti, s katerimi smo se slučajno srečali, vedno cenili moje nasvete glede odnosov in ker sem se tudi sama izobraževala na tem področju, saj me odnosi med ljudmi zelo zanimajo. Ko pa so se začela snemanja, sem spoznala, da je ta projekt res ogromen in da je odgovornost vsakega od strokovnjakov izjemno velika. Zato sem imela v nekem trenutku pravo krizo, saj sem se ustrašila, da sem stopila v prevelike čevlje,« je orisala svoje vtise Javornikova in razložila, da se je že od nekdaj novih preizkušenj lotevala z zvrhano mero odgovornosti, kljub temu pa tega ne more primerjati s tem izzivom.

novinarka Sonja Javornik foto: edit: njena.si

»V 33 letih svojega delovanja sem vedno rada imela nove izzive, zato sem tudi menjala medije, šla iz televizije v tisk, se ukvarjala z različnimi temami, kot scenaristka naredila dva dokumentarca, predavala na fakulteti … Pri vsakem novem izzivu sem imela strahove, ampak tokrat je bilo res težko.« 

In kaj natanko jo je pestilo? Zakaj so se pojavili zadržki in stiska? »Spraševala sem se, če se bom pri 50-tih blamirala. Bi morala ostati pri stvareh, ki jih že obvladam in kjer dobivam pohvale? Če bi vnaprej vedela, kako strašno naporna in zahtevna so ta snemanja, bi verjetno ponudbo zavrnila. Ampak danes sem vesela, da sem malo podcenila celo avanturo, saj smo strokovnjaki imeli dobre uspehe pri parih, pa tudi gledalci se bodo lahko veliko naučili tudi od naših nasvetov,« je radostna Sonja, ki ima kljub pozitivnim vtisom na iztek zgodbe prizemljen pogled na preizkušnje, s katerimi si ljudje bogatimo življenje. 

»V življenju je pomembno, da si upaš tudi v nove izzive, po drugi strani pa se ne smeš precenjevati, saj je trapasto, da si kariero uničiš s tem, da se lotiš podviga, ki mu nisi dorasel, namesto da delaš dobro na področju, ki ga obvladaš.« 

prejšnji članek
Nekdanja Tabujevka Eva se je poročila in postala mamica
Svet slavnih
Nekdanja Tabujevka Eva se je poročila in postala mamica
naslednji članek
Rebeka Dremelj si je z družino privoščila oddih
Svet slavnih
Rebeka Dremelj si je z družino privoščila oddih
#obraziavenija
obraziavenija