pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Menjava parov krši stroga pravila

15. 4. 2024; 10.00
Avtor: V.M.
Poroka na prvi pogled

Bo prišlo do menjave zakoncev? foto: Planet TV

Kaj si produkcija in strokovnjaki mislijo o menjavi partnerjev eksperimenta Poroka na prvi pogled? Če imate občutek, da so takšni preobrati dobrodošli zaradi gledanosti oddaje, slednje ne drži.

Bo že držalo, da drama in nepričakovani dogodki pritegnejo gledalce, a osnovni namen eksperimenta je učenje gradnje partnerskega odnosa, prilagajanja in sprejemanja kompromisov, kar je tudi razlog, da ustvarjalci stremijo k temu, da izbrani pari skupaj prehodijo proces, ki so si ga zadali.

»Poroka na prvi pogled je eksperiment s posebnimi pravili. Ta pravila vsak udeleženec dobro pozna in se tudi obveže, da jih bo upošteval. Seveda je razumljivo, da teorija v praksi vedno ne deluje in da se lahko ljudje premislijo, spremenijo ...« so nam pojasnili na Planet TV, strokovnjaki pa so ob tem poudarili, da so bili vsi pari sestavljeni z določenim namenom.  

Strokovnjaki eksperimenta Špela, Timotej in Sonja foto: sestavljena fotografija

Kaj pa če preskoči iskrica med različnimi pari?

»Seveda nismo biriči, ki bi kogarkoli pod prisilo silili početi stvari, ki jih sam ne želi. A bi si želeli, da bi se vsi udeleženci v času eksperimenta držali dodeljenega partnerja in bi opravljali naloge z njim. To ne pomeni, da bi morali zatreti svoja čustva, saj nikjer ne piše, da se ne smejo nič družiti z drugimi,« pojasnjuje strokovnjakinja in znana novinarka Sonja Javornik ter poudarja, da za pravo ljubezen ni ovir.

»Torej niti to ne bi smela biti ovira, da bi bili še kakšen teden v stanovanju z drugim stanovalcem, s katerim bi opravili neke naloge in bi se naučili komunikacije tudi v situaciji, ko ti nekdo ni najbolj po volji. Prej nasprotno! Če bi se kandidati naučili sobivanja z nekom, ki nima samo zaželenih lastnosti, bi tudi s svojo veliko ljubeznijo znali v skupnem življenju boljše sklepati kompromise in komunicirati brez napetosti. Kdor bi rad vse rešil v trenutku na podlagi čustev, bo tudi pri prvem razočaranju vrgel puško v koruzo,« zaključi pojasnilo Sonja.

Ne zamudite ceremonije, kjer boste videli, kako so se kandidati odločili! 

prejšnji članek
Klemen Bučan – zabaven oče in slab gospodinjec
Svet slavnih
Klemen Bučan – zabaven oče in slab gospodinjec
naslednji članek
Gorana Dragića je udarila kar v živo pred kamero
Svet slavnih
Gorana Dragića je udarila kar v živo pred kamero
#obraziavenija
obraziavenija