profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z velikim srcem

15. 4. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
delovna-akcija, družina-markovec

Skupina prostovoljcev foto: POP TV

Po hudi tragediji je v življenje družine Markovec le posijalo sonce. Pomoči Delovne akcije so veseli tudi domačini, ki se ob stiski Klemna, Linde in Liama niso obračali proč. Kot pravi Ana: 'skupnost v vasi Ljubno je lahko v vzgled celotni Sloveniji.'

Domačini iz Ljubnega so se zelo razveselili novice, da bo Delovna akcija priskočila na pomoč družini Markovec, ki jih je poleg težke socialne situacije nedavno doletela še huda tragedija. Čeprav so jim na različne načine pomagali, pa so bili za pisanje novega poglavja potrebni konkretnejši koraki, za kar je celovito poskrbel obširni projekt Delovne akcije.

Če je sicer v družbi nemalokrat opaziti, da se ljudje ob stiski sočloveka raje obrnejo proč, trenutke, ko se komu nasmehne sreča, pa pospremijo s pogledi neprivoščljivosti, so prebivalci vasi Ljubno dokazali, kako pomembno je ohranjanje vrednot v skupnosti. Družinska prijateljica Mateja Divjak je denimo še v času življenja mamice Sandre razmišljala, kako družini pomagati, načrtovala je namreč prijavo na Delovno akcijo, a je po novici o kruti bolezni idejo za nekaj časa opustila. Ko se je zgodila tragedija, so bili Klemnu v oporo starši iz šole, ki si niso zatiskali oči ob pogledu na strtega očeta, zelo lepo pa so se izkazale tudi mamice, ki so organizirale zabavo za Lindin 10. rojstni dan in tako poskrbele za veselje deklice, ki je mnogo prerano izgubila mamo. Ker je bilo jasno, da družina potrebuje korenito podporo za pisanje novega poglavja, je tako Mateja napisala prijavnico na Delovno akcijo in na veliko veselje vseh so v primeru družine Markovec prepoznali prave kandidate za projekt.

Gasilec Maksimilijan Kalan foto: POP TV

Delovna akcija v vasi Ljubno

»Delovna akcija je zagotovo pravi naslov. Za pomoč nujno potrebnim smo se zbrali domačini, tako da vsaj kanček pripomoremo tudi mi k tej zgodbi,« je dejal gasilec Maksimilijan Kalan. Ko je v Ljubno prispela ekipa Delovne akcije, so se namreč domačini organizirali in na lokacijo prenove poslali skupino prostovoljcev, tudi iz vrst PGD Ljubno in Rdečega križa. Pisana družba je zavihala rokave in za nekaj ur poprijela za delo, poskrbeli pa so tudi za okusno malico.

»Lahko ste lep zgled celotni Sloveniji, kako lahko mala skupnost živi in diha tudi za enega, če je treba,« je bila navdušena voditeljica Ana Praznik, prostovoljka pa je poudarila, da se je zgodba družine vseh zelo dotaknila.

Prostovoljka, ki je skupaj z Ano poprijela za delo. foto: POP TV

»To družino in tragedijo, ki jih je doletela, smo zelo spremljali in bili ob tem prizadeti, tako da smo sedaj res vsi veseli, da se jim sedaj dogaja ta Delovna akcija,« je dejala prostovoljka in poudarila, da bodo družini stali ob strani tudi v prihodnosti. »Potem, ko se bo ta akcija končala, ko boste odšli, bomo mi, ki ostajamo z njimi, s to družino, še vedno naprej pomagali po naših najboljših močeh.«

Ana Praznik foto: POP TV

Ekipa Delovne akcije in skupina prostovoljcev iz Ljubnega. foto: POP TV

prejšnji članek
Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene Prevc poročil?
Svet slavnih
Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene Prevc poročil?
naslednji članek
Oh, ta ljubezen: Zaljubljeni komik Žan Papič
Svet slavnih
Oh, ta ljubezen: Zaljubljeni komik Žan Papič