franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Temna plat šova: 'Dekleta žrtve gledalcev'

9. 2. 2020; 08.00
Avtor: V.M.
sanjski moški n

Sanjski moški foto: RTL

Dekleta se pred vstopom v šov Sanjski moški niso zavedala, kaj jih čaka, ko se bodo prižgali žarometi na malih ekranih. Prepoznavnost ima namreč precej grenak okus, a ko to spoznaš, je že prepozno …

Tako kot obrazi resničnostnih šovov pri nas, se tudi pri sosedih srečujejo z vsemi oblikami spletnega nasilja. Ko so pričeli lansko leto na RTL vrteti resničnostni šov Sanjski moški, so tako postala tarča gledalcev in spletnih nestrpnežev tudi dekleta, ki so se potegovala za srce Mija Matića.

»Mnoge doživljamo cyberbullying (op. prev.: spletno ustrahovanje), prejemamo veliko zelo grdih komentarjev, ljudje pišejo zelo grdo,« je na družbenem omrežju potožila Mihaela in poudarila, da prav tako ne odobrava tega, da se njeni oboževalci z žaljivimi komentarji in trolanjem znašajo nad drugimi dekleti.

Facebook se zaveda povečanega obsega spletnega nasilja, reševanja težav so se lotili z aktivnim brisanjem lažnih profilov in vseh oblik sovražnega govora. V lanskem letu so ukinili več kot 5,4 milijarde lažnih računov ter izbrisali 11,4 milijona primerov sovražnega govora.

prejšnji članek
Rebeka Dremelj: Klavrno začela leto
Svet slavnih
Rebeka Dremelj: Klavrno začela leto
naslednji članek
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?
Horoskop
Horoskop: Kaj vam zvezde napovedujejo za nedeljo?