pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

SIT: Zakaj so Boštjanu namenili udarno predstavitev?

16. 10. 2023; 07.00
Avtor: V.M.
boštjan-melanšek

Boštjana so sprejeli odprtih rok in mu vlili dodatno samozavest. foto: VOYO

So Boštanju uresničili še eno željo ali so z njim predvsem popestrili oddajo Slovenija ima talent? Gledalci so razdvojeni, številke pa kažejo sliko, ki družbi ni v ponos.

Na POP TV so sklenili oddajo Slovenija ima talent popestriti s kandidatom, ki sicer ne dosega pevskih kriterijev za TV avdicije, ima pa veliko veselje do petja ter si hkrati želi pozornosti in uspehov na odru. Boštjan Melanšek, ki so ga otroške sanje po prepoznavnosti dvakrat privedle pred kamere šova Ljubezen po domače, je kasneje nadaljeval z uresničevanjem svojih želja in se kot statist pojavil še v slovenskih serijah. Letos je TV hiša Boštjanu uresničila še eno željo in mu omogočila predstavitev v oddaji Slovenija ima talent.

Melanšek je bil sicer deležen izjemne pozornosti spletnih komentatorjev, a ne na v luči, kakršni bi si želel, saj so se objave nanašale zlasti na njegove pomanjkljive sposobnosti na področju glasbenega posluha. So pa mnogi izpostavili nestrinjanje s potenciranim izpostavljanjem tovrstnih kandidatov za namen popestritve oddaje. Boštjana so namreč vključili v širši program in mu tekom dodatnih posnetkov namenili več kot štiri minutno predstavitev.

Boštjanov nastop na odru šova Slovenija ima talent. foto: VOYO

Medtem ko nemalo komentatorjev uživa v izražanju žaljivk (pod eno izmed objav o Melanšku so morali na Facebooku celo onemogočiti komentiranje), pa se javlja tudi veliko gledalcev, ki ocenjujejo, da gre za izkoriščanje tovrstnih kandidatov za namen ustvarjanja večje gledanosti šova. Ne glede na to, ali se publiki zdi tovrstno ravnanje etično in moralno sporno, pa številke odzivov kažejo sliko, ki vam nemara ne bo všeč. Kot običajno, je tudi v tem primeru v gledalcih vzklilo več reakcij ob ogledu kandidatov, nad katerimi lahko brusijo jezike, kot pa nad nadarjenimi nastopajočimi, ki si zaslužijo čestitk in pohvale.

Ja, lepo je, če imamo ob sebi bližnje, ki nam dobronamerno preprečijo napačne korake. A nimajo vsi te sreče. Zato ne pozabimo, da je Boštjan predvsem človek, ki si s prepevanjem polni srce in dušo. Saj veste, kako pravijo, 'Kdor poje, slabo ne misli' ...

Boštjan ni vedel, kaj ga čaka ... foto: VOYO

Boštjan Melanšek med snemanjem predstavitvenih kadrov. foto: VOYO

Boštjan v oddajo stopil samozavesten in poln pričakovanja. foto: VOYO

Boštjanu je mentorica zatrdila, da ima posluh. foto: VOYO

Boštjan pravi, da ga k petju spodbuja njegova mentorica. foto: VOYO

Boštjan ocenjuje, da ni bil dovolj pripravljen. foto: VOYO

prejšnji članek
Drzna Melani Mekicar presenetila z novo pričesko
Svet slavnih
Drzna Melani Mekicar presenetila z novo pričesko
naslednji članek
Umrla Suzanne Somers, zvezdnica serije Korak za korakom
Svet slavnih
Umrla Suzanne Somers, zvezdnica serije Korak za korakom