zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Čvek o zakulisju: Indira in Matic skozi šov z odlično strategijo

12. 6. 2023; 07.00
Avtor: Vesna Meško
Tekmovalci šova Super par.jpgdd

Zmagovalca šova Super par foto: edit: njena.si

Zakaj ni bilo težko skrivati, da sta postala Super par, kam gre nagrada in kaj je bilo ključno za nizanje uspehov? Indira in Matic sta bila pripravljena bolje, kot ste videli gledalci.

Sedaj je uradno, zmago v šovu Super par sta osvojila zaročenca Indira Ekić in Matic Kolenc, ki sta jo že mahnila na dopust, kjer bosta brez pompa uživala v razkriti skrivnosti. A še preden sta spakirala kovčke, sta z nami poklepetala o nepozabni izkušnji, ki ju je še močneje povezala in potrdila, da sta ustvarjena drug za drugega.

Da sta slavila zmago, ni moč pripisati zgolj sreči, ključen je bil namreč njun način razmišljanja, zavedanje, kako deluje šov, mirnost in izjemen fokus na posamezno igro ter popolno zaupanje in usmerjenost drug v drugega, ne pa v okolico.

Indira Ekić in Matic Kolenc foto: POP TV

Čeprav tedaj še nista bila par, bi lahko rekla, da sta skupaj že sodelovala v resničnostni oddaji –  eden pred, drugi pa za kamero. Menita, da vama je bilo zaradi te izkušnje vsaj malo lažje sodelovati v šovu Super par?

Zase bi rekla,  da me je prvi šov izboljšal z vidika mentalne pripravljenosti. Pričakovala sem taktike, zavezništva  in vse kar pride zraven, saj je vendarle tekmovalni šov in na koncu vsak gleda nase in na končno zmago.Prejšnji šov me je utrdil, da sem super par tekmovanje videla kot igro in si  nisem  jemala k srcu razne izjave, ki so bile izrečene v žaru igre.

Maticu je tekmovanje domače, saj je športnik. Princip delovanja šova in biti pred kamerami je pa zanj čisto tuje in se je prvič spoprijel s tem. (Več o tem si lahko preberete TUKAJ.)

Kaj novega sta drug o drugem spoznala tekom skupnega življenja v izolaciji? Sta ob tem uvidela kaj takega, kar vama sedaj koristi v vsakodnevnem življenju ali pa kakšno podrobnost, ki bi jo želela spremeniti?

Zagotovo sva dobila še več potrditev, da sva res za skupaj. Da en drugega poznava bolj kot si misliva in sva pripravljena na nadaljne korake v najini zvezi. Super par je bil predvsem preizkus potrpežljivosti, poznavanja in zaupanja. V tem sva izgleda najboljša.

Super par foto: POP TV

Čeprav koncept šova Superpar sestavljajo predvsem igre, pa je pomemben del tekmovanja psihološki vpliv šova na tekmovalce in na medsebojne odnose. Kaj vaju je pri tem najbolj presenetilo (negativno ali pozitivno)? 

Vse kar se nam zgodi v življenju je lekcija za naprej. In iz vsake situacije želiva izvleči nekaj dobrega. Moram reči, da naju nič ni bolj presenetilo kot to, da sva bila sposobna preko noči preiti iz slabe volje v totalni fokus in pripravljenost na izzive. 

Slediti lastnim vrednotam in načelom v realnem svetu je nemara nekaj povsem drugega, kot slediti jim tekom vpetosti v situacijsko zgodbo posamezne igre in tkanja načrtov za doseganje čim boljše uvrstitve. Ali po ogledu oddaj drugače vidita psihološki del šova?

Definitivno je drugače gledati šov ali biti del šova. V šovu so v fokusu izzivi in kaj kmalu padeš noter. V realnem svetu recimo bi prva priskočila na pomoč starejšemu gospodu in mu pomagala nositi vrečke, medtem, ko v šovu je pa drugače, ker z njimi tekmuješ. Na koncu vedno zmaga le eden.

'Tekom šova sva imela fokus predvsem na nama.' foto: POP TV

Bi danes kakšno situacijo izpeljala drugače?

Če bi lahko vrnila čas nazaj, bi se na izločanju drugače odločila, dala bi glas, da ostaneta v igri Katarina in Marko.

Kaj bi označila kot največjo lekcijo šova Super par?

Da moraš ostati zvest samemu sebi in da sva ponosna na najino izdelano osebnost, saj naju mnenja in pritiski okolice niso pahnili v to, da bi začela dvomiti v sebe.

Igre se najbrž ne odvijajo le na 'poligonih'. Vzporedno s tekmovanji namreč potekajo tudi igre z medsebojnimi odnosi. Videno je nemalokrat zmedlo celo gledalce, ki niso znali ločiti pretvarjanja od resnice. Kako pa sta se vidva znašla pri prepoznavanju iskrenosti? 

Tekom šova sva imela fokus predvsem na nama in se nisva ubadala s tem. Na koncu vedno izpade tako kot mora biti.

Indira Ekić in Matic Kolenc foto: POP TV

Da sta postala zmagovalca šova Super par, sta morala dolgo časa zadrževati zase. Je bilo težko skrivati veselje?

Iskreno sva imela veliko obveznosti in nisva niti imela časa za druženje, da bi morala paziti, da komu ne izdava skrivnosti. Šele zdaj, ko gledava šov po televiziji, se začenjava zavedati, da sva dejansko zmagala.

Kako je nagrada vplivala na vajino življenje? Sta uresničila kakšnega izmed zastavljenih ciljev?

Oba z Maticem sva stopila en korak naprej v poslovnem svetu. Denar bova investirala v razvoj novih lepotnih  izdelkov blagovne znamke Indybeauty in BuiltbyMatic razvoj online treningov.

Super finalisti tik pred pričetkom zadnje igre. foto: POP TV

Indira in Matic med igro v super finalu. foto: POP TV

Srečna, ker jima je uspelo. foto: POP TV

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Vlasta o romanci z Mihom
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Vlasta o romanci z Mihom
naslednji članek
Super par: Indira in Matic domov odnesla 41.733 € nagrade
Resničnostni šovi
Super par: Indira in Matic domov odnesla 41.733 € nagrade
#nasazenazenska
nasazenazenska