stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Diva za umret

26. 3. 2016; 10.06
Avtor: Irena Pirman/revija Zvezde
Ani Frece- 1

Ani Frece se rada spominja otroštva in rabutanja češenj. foto: Osebni arhiv

Ani Frece, članica skupine M.J.A.V., je bila v prvi oddaji Znan obraz ima svoj glas Ceca. Toda takrat se ni prvič zgodilo, da je na odrih stala kot kakšna diva. Pred časom je bila že tudi Severina in celo Marilyn Monroe.

Preoblači se rada že od malega. S sestričnami in bratranci so se za vsak rojstni dan našemili, da jih je bilo veselje gledati. »Ko sem še živela pri babici in dedku, sta bila tako prijazna, da sta se takrat umaknila iz hiše, razmetali smo omaro, vse prevrnili in se preoblačili. Vse sta nam pustila,« se spominja Ani, ki se je v stare obleke sploh zelo rada preoblačila. »Mi otroci smo vsako opravilo in vsako oslarijo skušali spremeniti v kaj kulturnega. Bili smo tudi Češnje gusarji, češnje smo 'rabutali' po vasi in pisali svoje pesmi, ki so bile hudomušne, v slogu pravih gusarjev. Bile so večglasne, saj smo vsi sorodniki rasli z glasbo. S sestričnami smo imele veliko pevskih in tudi plesnih točk. Čisto lumparijo smo znali zapakirati v nastop in nihče nas ni ošteval, čeprav smo sosedom recimo pojedli vse češnje. Celo na proslavi smo smeli nastopati ... Najbrž se ni nihče vprašal, ali mi zares rabutamo češnje. Še vedno hranim knjigo s pesmimi in načrtom naših zakladov – češenj pri sosedih. Vedno smo se dobili ob osmih zvečer, ker je 8 znak za dve češnji, zapeli smo vse naše avtorske pesmi in šli na lov. Znali smo se zabavati in nikoli nam ni bilo dolgčas.« Tudi ko se je morala igrati sama, se ni dolgočasila: »Še danes imam kaseto, na katero sem se posnela, ko sem nekoč uprizarjala igro, v kateri sem posodila glasove vsem likom.«

Nikoli ne veš, da ti kaj leži, dokler tega ne poskusiš, pravi Ani. foto: arhiv Svet24

V oddaji Znan obraz ima svoj glas nikoli vnaprej ne ve, kakšna bo njena naslednja preobrazba, kar je sploh ne plaši: »Morda še sam ne veš, da ti nekaj leži, dokler se tega ne lotiš,« pravi. Skrbi jo le, ali se bo vsak teden sproti dovolj hitro znala naučiti koreografijo, ker ples ni ravno njena močna točka.


prejšnji članek
Zamenjajte krožnik in shujšajte!
Življenjski slog
Zamenjajte krožnik in shujšajte!
naslednji članek
Čarobne ideje za velikonočne pirhe
Življenjski slog
Čarobne ideje za velikonočne pirhe